Circle K poszerza ofertę gastronomiczną skierowaną do osób preferujących produkty z roślinnymi zamiennikami. Wegańska wersja hot doga składa się z roślinnej „kiełbaski” z białego grochu i podawana jest w bułce z dodatkiem prażonej cebuli, bułce pszennej lub z kiełkami żyta.
Najnowszym dodatkiem w ofercie gastronomicznej Circle K jest Vegan Dog, dostępny na wybranych stacjach sieci.
Wegańska wersja hot doga składa się z roślinnej „kiełbaski” z białego grochu i podawana jest w bułce z dodatkiem prażonej cebuli, bułce pszennej lub z kiełkami żyta. Sieć zapewnia, że roślinna „kiełbaska” podgrzewana jest w innym urządzeniu niż tradycyjne hot dogi.
– Tworząc ofertę gastronomiczną naszych stacji, zależy nam przede wszystkim na tym, żeby każdy znalazł coś dla siebie, zarówno osoby jedzące mięso, jak i te wybierające ich roślinne zamienniki. Dodatkowo chcemy, żeby nasze produkty były źródłem wartościowych i zdrowych składników odżywczych. Wszystko to wpisuje się w koncepcję naszych zrównoważonych działań. Liczymy, że nowa przekąska wegańska przypadnie do gustu naszych klientów i będą po nią chętnie sięgać podczas przerw w drodze – mówi Renata Timoščik, Director of Market Development w Circle K Polska.
Sieć stacji Circle K, w odpowiedzi na przyjętą przez ONZ agendę 2030, konsekwentnie realizuje strategię zrównoważonego rozwoju. Jednym z jej elementów jest rozbudowywanie oferty gastronomicznej o zdrowe i ekologiczne produkty. Na wybranych stacjach Circle K w menu sieci można znaleźć m.in. Vege Burger z mięsem roślinnym „beyond meat”. Kotlet stworzono w nim z białka grochu, marchewki, soku z jabłek granów oraz buraków, a jego smak jest bardzo zbliżony do burgerów wołowych. Kolejnymi propozycjami są wegańska kanapka z hummusem i warzywami, a także czekoladowe cookie, czyli wegańskie ciastko z kawałkami deserowej czekolady.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.