Fanex wprowadza na rynek nową Passatę. Autorska receptura tego kultowego przecieru pomidorowego charakteryzuje się użyciem dojrzałych i naturalnie słodkich pomidorów wzbogaconych szczyptą soli. Produkt nadaje wspaniały smak sosom do makaronu, zupom czy gołąbkom.
Nowa Passata marki Fanex jest kolejnym krokiem polskiego producenta w tworzeniu komplementarnej oferty dla rynku HoReCa w zakresie sosów, przypraw i innych niezbędnych dodatków spożywczych używanych przez koncepty gastronomiczne.
Do produkcji Passaty producent używa pomidorów, które poddawane są starannej selekcji i charakteryzują się naturalnie słodkim smakiem oraz aromatem. Passata Classica, dostępna jest w szklanym opakowaniu o pojemności 505g. Przecier z pomidorów posiada wyrazisty czerwony kolor i cechuje się aksamitną konsystencją oraz intensywnym i słodkawym smakiem. Produkt jest również dostępny w wersji Rustica, w której stopień przetarcia pomidorów jest nieco większy – wyrób ten oferowany jest w największych opakowaniach na polskim rynku - 4-kilogramowych.
- Nowa Passata Fanex fantastycznie smakuje jako baza do różnego rodzaju sosów do makaronów, kremowych zup, a nawet do drinka Krwawa Mary. Świetnie sprawdzi się też jako sos do klasycznych dań typu gołąbki, potrawki mięsne i warzywne oraz gulasze. Z pomidorową passatą doskonale komponuje się także pizza czy też tradycyjne zapiekanki. Jej zastosowania są wręcz nieograniczone – mówi Łukasz Lisowski, Ekspert ds. gastronomii oraz Szef Kuchni Fanex.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.