×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Fanex poszerza ofertę o Passatę
Fanex poszerza ofertę o Passatę

Fanex poszerza ofertę o Passatę

Autor: materiał prasowy Data: 18 maja 2021 12:34 | Aktualizacja: 18 maja 2021 12:37

Fanex wprowadza na rynek nową Passatę. Autorska receptura tego kultowego przecieru pomidorowego charakteryzuje się użyciem dojrzałych i naturalnie słodkich pomidorów wzbogaconych szczyptą soli. Produkt nadaje wspaniały smak sosom do makaronu, zupom czy gołąbkom.

Nowa Passata marki Fanex jest kolejnym krokiem polskiego producenta w tworzeniu komplementarnej oferty dla rynku HoReCa w zakresie sosów, przypraw i innych niezbędnych dodatków spożywczych używanych przez koncepty gastronomiczne.

Do produkcji Passaty producent używa pomidorów, które poddawane są starannej selekcji i charakteryzują się naturalnie słodkim smakiem oraz aromatem. Passata Classica, dostępna jest w szklanym opakowaniu o pojemności 505g. Przecier z pomidorów posiada wyrazisty czerwony kolor i cechuje się aksamitną konsystencją oraz intensywnym i słodkawym smakiem. Produkt jest również dostępny w wersji Rustica, w której stopień przetarcia pomidorów jest nieco większy – wyrób ten oferowany jest w największych opakowaniach na polskim rynku - 4-kilogramowych.

- Nowa Passata Fanex fantastycznie smakuje jako baza do różnego rodzaju sosów do makaronów, kremowych zup, a nawet do drinka Krwawa Mary. Świetnie sprawdzi się też jako sos do klasycznych dań typu gołąbki, potrawki mięsne i warzywne oraz gulasze. Z pomidorową passatą doskonale komponuje się także pizza czy też tradycyjne zapiekanki. Jej zastosowania są wręcz nieograniczone  – mówi Łukasz Lisowski, Ekspert ds. gastronomii oraz Szef Kuchni Fanex.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz