Fanex poszerza ofertę o sos bazyliowy bez konserwantów



Oprac. KG - 12 stycznia 2022 11:25


Sos Bazyliowy to kolejny, nowy produkt bez konserwantów marki Fanex. Polski producent od dłuższego czasu systematycznie poszerza swoją ofertę spod znaku Clean Label.

Nowa kompozycja - tak, jak i inne sosy z tzw. czystą etykietą - nie zawiera m.in. żadnych wzmacniaczy smaku, glutenu, gumy guar i ksantanowej, czy też skrobi modyfikowanej.

- Polacy zwracają coraz większą uwagę na skład produktów spożywczych, często wybierając te bardziej naturalne. Fanex reaguje na zmieniające się nawyki klientów, wprowadzając coraz więcej wyrobów z czystą etykietą przy zachowaniu wyjątkowego i dobrego smaku. M.in. właśnie dlatego nasza marka jest jedną z najbardziej popularnych w branży gastronomicznej - wskazuje Bożena Sajnog, kierownik ds. kluczowych klientów.

Sos Bazyliowy jest dedykowany HoReCa

Sos Bazyliowy bez konserwantów to receptura oparta o starannie wyselekcjonowane składniki. Produkt skierowany jest do rynku HoReCa, a także dla klientów detalicznych, mogących dokonać zakupów online. Dostępny jest w butelce 950g.

Nowa kompozycja ma orzeźwiający, lekko kwaskowy smak. Delikatna, lecz zwarta konsystencja oraz lśniąca powierzchnia z widocznymi przyprawami Sosu Bazyliowego pozwolą na wykorzystanie produktu nawet do dekorowania niewielkich kanapek, czy też wielu przystawek na zimno i ciepło.

- Zastosowanie bazyliowego sosu Fanex w kuchni jest przeogromne i ograniczyć je może jedynie nasza kulinarna wyobraźnia. To doskonały dodatek do kanapek, zarówno tych serwowanych na zimno, jak i na ciepło, różnego rodzaju zapiekanek, pizzy, mięs, ryb, czy też warzyw z grilla - mówi Łukasz Lisowski, ekspert ds. gastronomii oraz szef kuchni Fanex.

Dodaje, że sos może być składnikiem sałatek, np. makaronowej sałatki z pieczonym łososiem i prażonymi orzeszkami pinii.

- Szybkie i proste przekąski takie, jak chociażby grissini z suszoną szynką, bruschetta z pomidorami, frytki lub nachos’y zanurzone w bazyliowym sosie, z pewnością będą smakować jeszcze lepiej z naszym nowym sosem - dodaje szef Kuchni Fanex.