×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Krowarzywa wprowadza roślinne nuggetsy
fot. mat. pras.

Krowarzywa wprowadza roślinne nuggetsy

Autor: AW Data: 04 maja 2022 10:47

Krowarzywa miesiąc po premierze wegańskiego Fisz&Czips wprowadza do oferty roślinne nuggetsy według autorskiej receptury.

Krowarzywa: Nowości

Krowarzywa w maju oprócz premierowego greckiego Kebabex Souvlaki (kebabu z fetexem, sosem tzatziki i frytkami) wprowadziła roślinne nuggetsy. 

- Roślinne nuggetsy to pozornie prosty produkt, jednak wymagał sporo czasu na opracowanie i dopracowanie. Jako składniki bazowe wybraliśmy białko grochu oraz białko pszenne, z dużą przewagą tego pierwszego. Konieczne było sięgnięcie po odpowiednie aromaty, żeby zbliżyć się do tradycyjnego odpowiednika. Zastosowaliśmy też wiele różnych przypraw. Staraliśmy się jednak wybierać takie surowce, które mają dobry skład. Chcieliśmy mieć produkt oryginalny, nasz - mówi Kornel Kisała, Szef Kuchni Krowarzywa.

Panierowane kawałki roślinnego kurczaka z sosem do wyboru dostępne są w 2 wielkościach:
5 szt. (+mały sos)
8 szt. (+duży sos)

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz