Krowarzywa miesiąc po premierze wegańskiego Fisz&Czips wprowadza do oferty roślinne nuggetsy według autorskiej receptury.
Krowarzywa w maju oprócz premierowego greckiego Kebabex Souvlaki (kebabu z fetexem, sosem tzatziki i frytkami) wprowadziła roślinne nuggetsy.
- Roślinne nuggetsy to pozornie prosty produkt, jednak wymagał sporo czasu na opracowanie i dopracowanie. Jako składniki bazowe wybraliśmy białko grochu oraz białko pszenne, z dużą przewagą tego pierwszego. Konieczne było sięgnięcie po odpowiednie aromaty, żeby zbliżyć się do tradycyjnego odpowiednika. Zastosowaliśmy też wiele różnych przypraw. Staraliśmy się jednak wybierać takie surowce, które mają dobry skład. Chcieliśmy mieć produkt oryginalny, nasz - mówi Kornel Kisała, Szef Kuchni Krowarzywa.
Panierowane kawałki roślinnego kurczaka z sosem do wyboru dostępne są w 2 wielkościach:
5 szt. (+mały sos)
8 szt. (+duży sos)
Nie przegap najważniejszych wiadomości