Mąki specjalistyczne HoReCa w ofercie Podlaskich Zakładów Zbożowych



horecatrends.pl - 14 sierpnia 2020 11:07


Do oferty Podlaskich Zakładów Zbożowych dołączyły specjalistyczne mąki do HoReCa

- Mąki specjalistyczne dostarczamy do klienta w poręcznych, papierowych i wytrzymałych workach o wadze 10 kg. To optymalny rozmiar, który ułatwia transport i odpowiednie przechowywanie. Tak przygotowany produkt jest idealny dla branży HoReCa – mówi Sylwia Majewicz, prezes Podlaskich Zakładów Zbożowych w Białymstoku.

W takich opakowaniach w ofercie PZZ jest między innymi mąka tortowa typ 450. To jedna z najdelikatniejszych, jasnych mąk. Idealnie sprawdzi się do wyrobów cukierniczych: tortów, biszkoptów, babek oraz lekkich ciast. Niezastąpiona w każdej piekarni, cukierni czy restauracji serwującej słodkie wypieki.

Podlaski producent mąki niedawno wprowadził także do swojej oferty jeszcze jeden, wysoko wyspecjalizowany produkt. To mąka na pizzę typu włoskiego, dzięki której każde ciasto będzie idealnie plastyczne.

Polacy kochają to włoskie danie i chętnie zamawiają je w restauracjach. Ale nie wystarczy już tylko zwykły placek z dodatkami – Klienci szukają propozycji, które zaskoczą ich nie tylko smakiem, ale i jakością ciasta. Mąka na pizzę PZZ pozwala przygotować ciasto, które jest idealnie rozciągliwe, elastyczne i podatne na wyrabianie. Zapewnia to odpowiednią sprężystość oraz konsystencję spodów, które są podstawą klasycznej pizzy.

Mąka uniwersalna typ 550 to mąka o niezwykle szerokim zastosowaniu. Można ją wykorzystywać do ciast, placków, naleśników, domowego pieczywa, pierogów, pączków czy babeczek. Sprawdzi się także w wielu innych daniach. Dedykowana jest restauracjom, piekarniom, pierogarniom czy cukierniom.

- Doświadczeni kucharze, piekarze i cukiernicy wiedzą, że jakość ciasta zależy w dużej mierze od rodzaju użytej mąki. Dlatego chcąc sprostać ich wymaganiom w PZZ dokładamy wszelkich starań, by dostarczyć im produkt o sprawdzonej, najwyższej jakości, a to procentuje zaufaniem Odbiorców – podkreśla Sylwia Majewicz.