Partnerzy portalu
MAX wprowadza burgera Spicy Avocado Spicy Avocado to sezonowy burger MAX Premium

MAX wprowadza burgera Spicy Avocado

Autor: horecatrends.pl Data: 20 maja 2021 15:35

W sezonie wiosenno-letnim MAX Premium Burgers wraca z burgerami Spicy Avocado. To inspirowane Kalifornią cztery propozycje: z wołowiną, Plant Beef, serem halloumi i kurczakiem.

.20 maja stałe menu MAX wzbogacą sezonowe burgery Grand Deluxe Spicy Avocado.

Opracowując ich kompozycję smakową szef kuchni Max Burgers, Jonas Mårtensson inspirował się smakami zachodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych. Kompozycja ta to efekt połączenia awokado w kostkach z papryczkami jalapeño i sosem śmietanowo-cebulowym. W składzie jest też pomidor, ser cheddar i piklowana czerwona cebula. Burgery są oferowane z grillowaną wołowiną albo smażonym kurczakiem.

MAX Premium Burgers konsekwentnie rozbudowuje swoje Zielone Menu. Marka stawia sobie za cel, by do roku 2022 co drugi sprzedawany posiłek był w wersji innej niż z czerwonym mięsem. W przypadku Spicy Avocado amatorzy opcji bezmięsnych mogą wybrać burgera z serem halloumi albo z Delifresh Plant Beef – oryginalnym pomysłem MAXa na roślinną porcję białka doskonale imitującą mięso.

Wracają też przekąski: Serki Habanero, czyli pikantne serki z papryczką habanero oraz Frytki z sosem śmietanowo-cebulowym, podawane z posiekaną papryczką jalapeño, czerwoną cebulą, sosami serowym i śmietanowo-cebulowym.

Marka zmienia także ofertę sałatkową. Nowe Salad Bowls to mieszanka sałat z lollo rosso, szpinaku, rukoli, botwiny, komosy ryżowej, fasoli, marynowanej kapusty, fasolki edamame, piklowanej czerwonej cebulą, awokado. Salad Bowls można zamawiać z chrupiącym bądź grillowanym kurczakiem, z serem halloumi albo z kotletem roślinnym. Dresingi to do wyboru: cezar, sezamowo-imbirowy albo winegret.

Na deser MAX poleca nowy Shake Premium o smaku jagodowym.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz