Od 16 listopada w North Fish dostępne jest nowe, świąteczne menu doprawione akcentami żurawiny, pomarańczy, migdałów, a także mango. Dużą rolę odegra ser wędzony, który odmieni oblicze znanych i lubianych ryb, takich jak łosoś czy mintaj.
W świątecznym menu North Fish znajdują się: łosoś z pieca po góralsku, łosoś ze szpinakiem i migdałami, łosoś dziki z mango, panierowana mała porcja z mintaja po góralsku, z serem wędzonym i pieczarkami.
Jeśli chodzi o dodatki, North Fish postawił na kiszoną kapustę z cieciorką i kminkiem, opiekane ziemniaki z czosnkiem i ziołami, buraki z imbirem i migdałami, ryż z porem oraz ziemniaczaną sałatkę. Nie zabraknie również stałych pozycji, będących już ikoną North Fisha, czyli autorskich frytek ze skórką, coleslawa, surówki z czerwonej kapusty, czy sezonowego mixu sałat.
Świąteczną atmosferę podgrzewają dwie skandynawskie propozycje, czyli Tegløgg - gorący napój z cynamonem, kardamonem, goździkami i pomarańczą oraz Kanneboller - cynamonowe ciastko w stylu norweskim.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.