Pad Udon to jeden z klasyków dań z woka w menu sieci. To makaron udon z warzywami, takimi jak pak choi, bambus, marchewka, szczypior, cebula czy grzyby shitake oraz wybrany dodatek, w postaci kurczaka, wołowiny, krewetek, tofu czy kurczaka roślinnego. Danie o wyczuwalnej słodyczy, która uzyskiwana jest poprzez sos sweet soya zostało wzbogacone o naszą polską dynię.
Dynia nie kojarzy się z kuchnią azjatycką, ale wiele jej rodzajów uprawia się właśnie w Azji. Hokkaido czy Kabocha to bardzo znane japońskie odmiany dyni. W specjalnej edycji Pad Udona, zdecydowaliśmy się jednak na tradycyjną polską dynię ze względu na jej kolor i nawiązanie do polskiej jesieni – mówi Alina Zawadzka, Dyrektor Operacyjna Thai Wok.
Pad Udon Spicy Pumpkin został wprowadzony do sieci jako halloweenowa edycja specjalna 18 października i będzie dostępny do 1 listopada. Kampania połączona jest z wprowadzeniem do sieci napojów energetycznych Monster w różnych wersjach smakowych.
Jeżeli popularność Pad Udona Spicy Pumpkin przekroczy zakładaną sprzedaż, sieć nie wyklucza wprowadzenia tej wersji do menu, aż do zakończenia sezonu dyniowego.