Sphinx z jesiennymi smakami



horecatrends.pl - 04 października 2021 11:53


Sphinx, jedna z sieci gastronomicznych zarządzanych przez Sfinks Polska, wprowadziła nową ofertę sezonowych dań „W nowej odsłonie” z typowo jesiennymi składnikami, jak dynia i grzyby.

Dania główne z menu „W nowej odsłonie” to m. in. shoarma z udka kurczaka podawana z podgrzybkami w śmietanie i dodatkami – sałatką wegetariańską, frytkami i bułką pita. W sezonowej karcie restauracji znalazły się także krem z dyni, stek z podgrzybkami, burger z szarpaną wołowiną, nawiązujący smakiem do kuchni meksykańskiej, zestawy z rybami czy rozgrzewające napoje.

Z myślą o gościach spotykających się w większym gronie przygotowano zestaw przystawek dla czterech osób – Crispy Tex-Mex & Nachos Doritos – na który składają się skrzydełka z kurczaka, panierowane serki, krążki cebulowe, ziemniaczane crispersy, bruschetta z pesto i pomidorami oraz Doritos Hot Corn podawane z guacamole i sosem słodko-pikantnym.

Dania z karty „W nowej odsłonie” we wszystkich restauracjach Sphinx

- Jesienią w kuchni królują mocne aromaty oraz dania, które sycą i rozgrzewają. Najbardziej charakterystycznym składnikiem kulinarnym tej pory roku są uwielbiane w Polsce grzyby. Nie mogło ich więc zabraknąć w nowej sezonowej ofercie sieci Sphinx. Nasi szefowie kuchni przygotowali propozycje, które nadają się zarówno na szybki lunch, niedzielny obiad z rodziną czy wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Dań z karty „W nowej odsłonie” można spróbować we wszystkich restauracjach Sphinx w Polsce – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy ta sieć.