Starbucks wita wiosnę ciepłą i zimną kokosową Matchą - również w wersji roślinnej



KG/horecatrends - 23 marca 2022 11:55


Starbucks wita wiosnę mrożonymi kawami w wersji wege oraz odświeżoną, przepyszną, ciepłą i zimną kokosową Matchą - również w wersji całkowicie roślinnej.

W marcu marka wprowadza do swoich kawiarni nową, wiosenną odsłonę mrożonych kaw - Iced Oat Shaken Espresso. Bazą nowych mrożonych kaw jest gładkie i delikatne Starbucks Blonde Espresso Roast - lekko palone espresso o delikatnie cytrusowych nutach. Jego smak doskonale łączy się z aromatem nowych napojów - czytamy w komunikacie prasowym.

Starbucks Iced Oat Shaken Espresso dostępne są w dwóch wegańskich i orzeźwiających wiosennych smakach:
- Iced Brown Sugar Oat Shaken Espresso - Starbucks Blonde Espresso Roast oraz syrop o smaku brązowego cukru, kostki lodu, a na to wszystko kremowy i delikatny napój owsiany;
- Iced Cocoa Oat Shaken Espresso - kostki lodu, oblane syropem kakaowym i pobudzającym espresso, połączone z  owsianą alternatywą mleczną tworzą charakterystyczną dla tego napoju, kremową konsystencję. 

W kawiarniach Starbucks można też już znaleźć nową, odświeżoną wersję kokosowej Matchy, zarówno w mrożonej, jak i gorącej opcji. Nowe roślinne napoje to połączenie charakterystycznego smaku Matcha Tea, kokosowej alternatywy mlecznej, syropu kokosowego, waniliowego, zwieńczone wegańską bitą śmietaną.

Zniżka za własny kubek

Sieć Starbucks od wielu lat zachęca do przychodzenia z własnymi kubkami wielokrotnego użytku. W zamian za pamięć o środowisku Starbucks oferuje zniżkę w wysokości 1 zł na dowolny napój zamówiony we własnym kubku.