Starbucks wita wiosnę mrożonymi kawami w wersji wege oraz odświeżoną, przepyszną, ciepłą i zimną kokosową Matchą - również w wersji całkowicie roślinnej.
W marcu marka wprowadza do swoich kawiarni nową, wiosenną odsłonę mrożonych kaw - Iced Oat Shaken Espresso. Bazą nowych mrożonych kaw jest gładkie i delikatne Starbucks Blonde Espresso Roast - lekko palone espresso o delikatnie cytrusowych nutach. Jego smak doskonale łączy się z aromatem nowych napojów - czytamy w komunikacie prasowym.
Starbucks Iced Oat Shaken Espresso dostępne są w dwóch wegańskich i orzeźwiających wiosennych smakach:
- Iced Brown Sugar Oat Shaken Espresso - Starbucks Blonde Espresso Roast oraz syrop o smaku brązowego cukru, kostki lodu, a na to wszystko kremowy i delikatny napój owsiany;
- Iced Cocoa Oat Shaken Espresso - kostki lodu, oblane syropem kakaowym i pobudzającym espresso, połączone z owsianą alternatywą mleczną tworzą charakterystyczną dla tego napoju, kremową konsystencję.
W kawiarniach Starbucks można też już znaleźć nową, odświeżoną wersję kokosowej Matchy, zarówno w mrożonej, jak i gorącej opcji. Nowe roślinne napoje to połączenie charakterystycznego smaku Matcha Tea, kokosowej alternatywy mlecznej, syropu kokosowego, waniliowego, zwieńczone wegańską bitą śmietaną.
Sieć Starbucks od wielu lat zachęca do przychodzenia z własnymi kubkami wielokrotnego użytku. W zamian za pamięć o środowisku Starbucks oferuje zniżkę w wysokości 1 zł na dowolny napój zamówiony we własnym kubku.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.