Partnerzy portalu
Thai Wok wprowadza Bun’y Thai Wok z opcją fit w menu; fot. mat. pras.

Thai Wok wprowadza Bun’y

Autor: horecatrends.pl Data: 18 sierpnia 2021 16:28

W letniej ofercie sieci Thai Wok pojawiła się alternatywa fit na upalne dni, czyli Bun’y. Dania składające się ze świeżych warzyw, oryginalnych ziół tajskich w letniej, słodko kwaśnej zalewie.

W zestawieniu 10 najzdrowszych kuchni świata, swoje miejsce ma i kuchnia tajska. A to wszystko, za sprawą świeżych dodatków warzywnych, krótkiej, intensywnej obróbce termicznej w woku oraz węglowodany w postaci ryżu, makaronów ryżowych lub sojowych. Sympatycy orientalnych smaków bardzo chętnie testują nowe opcje dań, które często są miksem różnych kultur azjatyckich.

Bun’y: Co to jest?

Bun’y, które korzenie mają w Wietnamie, stały się doskonałą alternatywą na szybki, lekki i świeży posiłek poza domem. Podstawowymi składnikami są: marchewka, ogórek, kiełki fasoli mung, zioła shiso, kapusta pekińska, kolendra oraz makaron ryżowy bun. Dodatkowo, w zależności od preferencji można wybrać główny dodatek w postaci: chrupiącej krewetki, wołowiny, tofu czy kurczak panko. Całość skąpana jest w letniej zalewie na bazie sosu sojowego i ostrygowego.

– Zdecydowanie możemy powiedzieć, że Bun’y to hit ofertowy tego lata. Nasi klienci, na początku z zaciekawieniem testowali nową pozycją w menu, a obecnie stała się ona kluczową opcją lunchową, szczególnie wśród kobiet. Mamy świadomość, że w świecie, kiedy żyjemy intensywnie, pewnego rodzaju wyzwaniem jest jedzenie świeżych i zdrowych posiłków. Decydując się na szybkie dania na mieście lub w galeriach handlowych, nie mamy zbyt wielu opcji wspierających zdrowy styl życia.  Nasza marka obecnie przechodzi duże zmiany nie tylko rozwojowe, ale również produkcyjne. Chcemy, aby nasze menu było gwarancją świeżości, stanowiąc zdrowszą alternatywę do typowych dań typu fast food. Nie każde danie przygotowane na szybko musi być synonimem „śmieciowego jedzenia”. Dlatego w naszej ofercie mamy również dania dla osób, preferujących zdrowszy repertuar kulinarny – podkreśla Bartosz Brusikiewicz, dyrektor zarządzający siecią Thai Wok.

 

SŁOWA KLUCZOWE

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz