Valsoia to gama włoskich roślinnych produktów na bazie soi



Oprac. KG - 15 września 2022 09:55


North Coast, dystrybutor śródziemnomorskich produktów dla handlu i gastronomii, wprowadził do swojej oferty gamę roślinnych produktów włoskiej marki Valsoia.

Firmę Valsoia w 1990 r. założył neurolog Lorenzo Sassoli, który doceniając wyjątkowe właściwości odżywcze roślin wprowadził na rynek produkty za bazie soi. Rozpoczął do sprzedaży roślinnych alternatyw mleka, deserów, burgerów i kotletów, by w kolejnych latach rozszerzyć ofertę o produkty bezlaktozowe tj. sery do smarowania, majonez, czy śmietany do gotowania - czytamy w komunikacie prasowym.

Do oferty North Coast trafiły: bezlaktozowe i bezglutenowe napoje sojowe, bezlaktozowe napoje roślinne produkowane na bazie: ryżu, migdałów, kokosa, orzechów włoskich i owsa, także w wersji bezcukrowej, desery sojowe, jogurty roślinne na bazie soi oraz owsa i migdałów, śmietana i sery do smarowania na bazie soi, krem czekoladowo-orzechowy bez zawartości oleju palmowego, a także roślinne burgery i kotlety.