W sezonie jesienno-zimowym, gdy trudniej o świeże owoce i warzywa, warto szczególnie zadbać o urozmaicenie codziennej diety. Gotową porcję zdrowia stanowi bogaty w witaminy i mikroelementy Jarmuż marki Eisberg, który sprawdzi się podczas kulinarnych eksperymentów.
Jarmuż, należący do warzyw o najwyższej wartości odżywczej, to produkt który w ostatnich latach zyskał w Polsce potężne grono zwolenników, przestając pełnić rolę wyłącznie ozdoby półmisków i talerzy. Fakt ten nie dziwi tym bardziej, że jego niebagatelne walory zdrowotne i kulinarne znane były już w starożytności. Wraz ze wzrostem świadomości w zakresie prawidłowego odżywiania Polacy coraz chętniej korzystają z dobrodziejstw natury, wykorzystując często właśnie jarmuż przy komponowaniu codziennego menu.
Grupa Eisberg z siedzibą w Zurychu w Szwajcarii to jeden z liderów w Europie i numer jeden w Szwajcarii i Europie Wschodniej w zakresie produkcji świeżych sałatek typu convenience, warzyw i owoców.
Firma posiada trzy zakłady produkcyjne w Szwajcarii, po jednym w Polsce, Rumunii i na Węgrzech. Zakład zlokalizowany w Legnicy zaopatruje partnerów handlowych w kraju, ale także w Niemczech, Czechach i na Słowacji. Klientami Eisberg Polska są największe sieci handlowe oraz gastronomiczne.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.