Partnerzy portalu
Zimowe nowości Costa Coffee. Czym są napoje z plusem? Nowa linia napojów funkcjonalnych Costa+ to Cappuccino+ lub Latte+ w trzech smakach. Fot. Materiały prasowe

Zimowe nowości Costa Coffee. Czym są napoje z plusem?

W zimowej karcie Costa Coffee znajdują się inspirowane kultową czekoladą - Toblerone Latte, wzbogacone o witaminy napoje funkcjonalne Costa + oraz roślinny Wrap z wegeburgerem. W menu są także trzy sezonowe ciasta.

Autor: KG/horecatrends Data: 27 stycznia 2022 12:45

Toblerone Latte to napój stworzony we współpracy z legendarną marką słodyczy. Słodki smak syropu karmelowego uzupełniany jest nutami miodu oraz mlecznej, gorącej czekolady. Całość zwieńcza lekka bita śmietana, a wraz z kawą podawana jest również mniejsza wersja czekolady Toblerone w postaci mini batonika. 

Napoje z plusem

Nowa linia napojów funkcjonalnych Costa+ to Cappuccino+ lub Latte+ w trzech smakach - karmelowym na napoju owsianym, waniliowym na napoju kokosowym oraz orzechowym na napoju migdałowym.

Za tajemniczym plusem w nazwie stoją prozdrowotne dodatki. W przypadku opcji karmelowej i waniliowej, jest to przyczyniająca się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego witamina B12 oraz wspierający odporność cynk. W orzechowym smaku jest to dodatek białka, który przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej.

Wrap z roślinnym kotletem

W ofercie lunchowej od godz. 12 do odkrycia są Wrapy z z kurczakiem lub serem camembert oraz nowość - Wrap z wegeburgerem. ''Delikatny kotlet roślinny zyskuje tutaj nową głębię dzięki dodatkowi słodkich buraków oraz chrupiącego szpinaku'' - czytamy w komunikacie prasowym. Wszystko to owinięte świeżą, pełnoziarnistą tortillą.

Z kolei w ofercie śniadaniowej, na dobry początek dnia sprawdzą się chrupiące bagietki. Do wyboru jest opcja z perfekcyjnie doprawionym kurczakiem zagrodowym balsamico oraz grillowanymi warzywami lub bagietka wege z lekko dymnym smakiem wędzonego tofu.

Ciasta sezonowe

Nowości w Costa Coffee to również trzy ciasta sezonowe. Sernik korzenny z gruszką łączy smak świątecznego wypieku z lekko kwaśną gruszką, która dostarczy nam dodatkowych witamin. Ciasto słony karmel to z kolei twist na temat popularnego w ostatnich latach deseru - kremowy mus podkreślony został karmelem a prażone orzechy nerkowca dostarczają dodatkowej chrupkości. W torcie pomarańczowo-makowym wywodzący się z tradycji polskiego cukiernictwa biszkopt z makiem został zetknięty z lekkim musem na bazie serka mascarpone.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz