Partnerzy portalu

Skłodowscy

Jesteśmy firmą rodzinną, polskim producentem wołowych burgerów mrożonych premium, pionierem w eksporcie wołowiny i tego typu produktów do Francji. 

Specjalizujemy się w produkcji burgerów o czystym składzie, które dystrybuujemy głównie w kanale gastronomicznym.

Od pokoleń zajmujemy się produkcją wołowiny – znamy się na tym, to nasza specjalizacja. 

Tworząc gamę̨ nowoczesnych produktów zwracamy szczególną uwagę̨ na wymagania i wartości Klientów oraz Konsumentów we współczesnym świecie. 

Tak powstał właśnie jeden z naszych flagowych produktów, Façon Bouchère - odpowiedź na zapotrzebowanie i trendy obecne na rynku francuskim. 

Façon Bouchère (w dosłownym tłumaczeniu „w stylu rzeźnika”), któremu najbliżej do ręcznie wyrabianego w restauracjach, popularnego na rynku francuskim steaku haché, różni się od klasycznego burgera amerykańskiego: jest większy, grubszy i co najważniejsze – ma unikalną strukturę mięsa: dzięki specjalnej technologii formowania niskociśnieniowego, wydaje się, że jest znacznie grubiej mielony, a po przygotowaniu jest chrupki na zewnątrz i soczysty w środku. Dodatkowo, dzięki zastosowaniu mrożenia IQF udaje nam się zachować unikalne walory smakowe wołowiny oraz jej wartości odżywcze.

W produkcji stosujemy technologię IQF – szokowe mrożenie mięsa w ekstremalnie niskich temperaturach. Nazywamy to hibernacją świeżości, dzięki której nasze burgery zachowują soczystość i smak, a co najważniejsze – pozwalają nam oferować najwyższej jakości produkt, w 100% pozbawiony sztucznych dodatków. Tu nie ma  kompromisów i czuć to w każdym kęsie. 

Taka forma hibernacji świeżości zachowuje naturalne wartości odżywcze świeżego produktu oraz jego walory smakowe, co doceniają nie tylko konsumenci, lecz także branża gastronomiczna. Zastosowanie tej technologii ma bowiem cały szereg zalet: zamrożona w ten sposób żywność zawsze pozostaje świeża i pełnowartościowa, ma wystandaryzowany kształt i gramaturę, mięso nie zmienia swojej naturalnej struktury, koloru oraz smaku po przygotowaniu. Finalnie ułatwia także porcjowanie, przechowywanie i samo przygotowanie dań, a to choćby z racji na brak konieczności rozmrażania produktu przed obróbką termiczną.

Co nie mniej ważne, wykorzystanie naszych produktów przez branżę HoReCa niesie za sobą korzyści płynące z możliwości zmniejszenia strat żywności i optymalizacji kosztów (obniżony “food cost”), jednocześnie wpisując się w trend “zero waste”. 

Wykorzystujemy tylko tyle burgerów, ile w danej chwili potrzebujemy.

Individual Quick Freezing umożliwia też stosowanie opakowań z bardziej ekologicznych surowców i ograniczenie wykorzystanie plastiku do absolutnego minimum. 

>> KATALOG PRODUKTÓW <<

Dla nas jakość produktu, zaczyna się już od tego, jak prowadzona jest hodowla, a następnie jakie są warunki transportu. Chcemy być blisko hodowców. Jako nieliczni kupujemy lokalnie. Zależy nam, żeby droga zwierząt od hodowcy do naszych zakładów była jak najkrótsza, do 150 km. Zmniejszamy dzięki temu ślad węglowy i stres zwierząt w czasie transportu. 

Tak dbamy o środowisko.

Naszą misją jest promocja świadomego spożywania wołowiny oraz nauka kulinarnej odpowiedzialności. Obrany przez nas kierunek i zmiany, na które się nastawiamy, to nie tylko ogromne wyzwanie, ale także długofalowy proces, który oparty jest o dobre relacje ze wszystkimi naszymi Partnerami, poczynając od Hodowców i Dostawców, na Klientach i Dystrybutorach kończąc.

Współpracując z naszymi Partnerami trzymamy się zasady: 100% partnerstwa – 100% zaangażowania, 0% komplikacji. 

Odpowiadamy na indywidualne potrzeby naszych Klientów. Mamy wieloletnie doświadczenie w budowaniu marek własnych. Chcemy oferować naszym Klientom nie tylko doskonałej jakości produkt, ale również kompleksową usługę, uwzględniającą m.in. tworzenie konceptów produktowych w oparciu o naszą wiedzę o rynku i trendach.

W ramach projektowania produktu private label, Klient ma możliwość zamówienia potrzebnego formatu i gramatury, wyboru technologii formowania, wskazania wariantu smakowego, formy pakowania, po czym całą resztą zajmują się nasi technolodzy i specjaliści.  

>> PRIVATE LABEL <<

Swoje doświadczenie z rynku francuskiego chcemy przenieść do Polski. Szybko i głęboko mrożone mięso na zachodzie Europy jest normą. Klienci doceniają jakość i świeżość. W Polsce mamy do zburzenia kilka mitów, ale zalet użycia mrożonej wołowiny w gastronomii i w domowej kuchni jest tak wiele, że warto będzie się na tym skupić.

Dla nas 100% wołowiny to 100% czystego mięsa, 100% prawdziwego smaku, zaangażowania. 

>> POZNAJMY SIĘ  <<