Po Italii, Hiszpanii, Stambule i Portugalii ''do zjedzenia'' Bartek Kieżun, fotograf, podróżnik i dziennikarz kulinarny napisał książkę o kuchni Aten. ''Ateny do zjedzenia'' trafią do księgarń jesienią 2022 r.
Bartek Kieżun znany też jako Krakowski Makaroniarz publikuje artykuły o tematyce kulinarnej w najlepszych magazynach w Polsce, prowadzi też warsztaty kulinarne i kolacje degustacyjne. Ma na swoim koncie kilka bardzo popularnych książek z przepisami kulinarnymi: „Italia do zjedzenia”, „Hiszpania do zjedzenia”, „Stambuł do zjedzenia”, „Portugalia do zjedzenia”. Jego książki nagrodzono World Gourmand Cookbook Awards i Nagrodą Magellana.
Kolejną będą ''Ateny do zjedzenia'', które trafią do księgarń jesienią.
Kieżun wraz z Moniką Turasiewicz są autorami książki ''Farina. Kuchnia śródziemnomorska'', w której zabiorą czytelników ''w śródziemnomorską podróż i zaproszą na wystawną ucztę. Publikacja będzie dostępna w księgarniach od września br.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.