×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Pleśń na owocach i warzywach. Czy wystarczy odkroić część produktu z pleśnią?
Wyrzuć, bo reszta produktu również jest już zaatakowana pleśnią. Fot. Shutterstock

Pleśń na owocach i warzywach. Czy wystarczy odkroić część produktu z pleśnią?

Autor: KG/horecatrends Data: 31 sierpnia 2022 12:35

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzegł przed pleśnią na owocach i warzywach. Wytwarza ona niebezpieczne dla ludzkiego zdrowia toksyny. Co zrobić, gdy na produkcie pojawia się pleśń?

GIS przypomniał w swoich mediach społecznościowych o zagrożeniu związanym z pojawieniem się pleśni na owocach i warzywach. 

Co zrobić, kiedy np. na pomidorze czy śliwce pojawi się plamka pleśni? Czy wystarczy odkroić uszkodzoną część?

Główny Inspektora Sanitarny podkreśla, że pleśń wytwarza toksyny niebezpieczne dla naszego zdrowia. Jeśli na jedzeniu pojawiła się pleśń - należy wyrzucić je w całości. 

Reszta produktu również jest już zaatakowana pleśnią! - przestrzega GIS>

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz