Partnerzy portalu
IGGP: Branża gastro powinna być otwarta na wolnym powietrzu Jacek Czauderna, prezes Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej/ Fot. Facebook

IGGP: Branża gastro powinna być otwarta na wolnym powietrzu

Autor: www.horecatrends.pl Data: 22 kwietnia 2021 15:49

- Branża gastronomiczna powinna być otwarta na wolnym powietrzu w obszarach ogródków restauracyjnych - mówi Jacek Czauderna, prezes zarządu IGGP.

  • Polski rząd wprowadził zmiany w obostrzeniach. Sektor HoReCa znów został pominięty.

  • Prezes IGGP alarmuje, że branż gastro powinna być otwarta na wolnym powietrzu w obszarach ogródków restauracyjnych.

  • Jacek Czauderna, prezes zarządu IGGP jest zdania, że jest to celowe pomijanie najbardziej poszkodowanej branży.

Prezes Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej alarmuje o otwarcie sektora gastro na powietrzu. Jego zdaniem  ciągłe pomijanie branży gastronomicznej i całego sektora HoReCa to celowe działanie wymierzone w najbardziej poszkodowaną branżę.

-  I to wbrew wszelkim dowodom naukowym, które mówią o minimalnym ryzyku zachorowań na COVID 19 przy przebywaniu na świeżym powietrzu - alarmuje.

- Najwyższy czas, aby ludzie zacząć wracać do normalności! Żądamy natychmiastowej reakcji ze strony Rządu Polskiego, natychmiastowego zdjęcia obostrzeń dla gastronomii na świeżym powietrzu, a także, wtórując Rzecznikowi Małych i Średnich Przedsiębiorców, Panu Adamowi Abramowiczowi, żądamy, aby restrykcje związane z zakazem działalności, zostały zdjęte wraz z dniem 30 kwietnia, a także odpowiednio wcześniejszego poinformowania polskich gastronomów o planowanej dacie zakończenia lockdown, tak, aby mogli przygotować się do tego, by spokojnie i bezpiecznie wznowić działalność - mówi prezes.

Na 3 maja IGGP zapowiedziała protest pominiętej branży "Czarna Procesja" pod hasłem POLITYKA STOP - PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ START!

 

Franczyza

KATOWICE MCK
25-27 KWIETNIA 2022
WWW.EECPOLAND.EU
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz