Imprezy streetfoodowe ściągają coraz więcej chętnych i oferują coraz bardziej urozmaiconą ofertę. Nie tylko gastronomiczną. O tym, co będziemy jeść tego lata i jakie nowości czekają na nas w drugim sezonie Gastro Fajer rozmawiamy z Marcinem Ceranem, autorem bloga Pojedzone.
W tym sezonie nadal chętnie będziemy jeść dania inspirowane Azją. Z większą częstotliwością pojawią się także różne wersje mięsnych kanapek: z pulled pork, kanapki cubano czy Ruben Sandwich. Duża rolę odegra Meksyk – taco stanie się dostępne dla każdego – przewiduje Marcin Ceran, autor bloga Pojedzone.pl.
Tego lata intensywnie rozwiną się także same imprezy streetfoodowe. Zlot punktów gastronomicznych to już za mało. Wokół musi być cała otoczka: coś dla duszy i dla ciała, tak żeby w jednym miejscu można było aktywnie spędzić weekend ze znajomymi.
I tak podczas obecnej, drugiej edycji Gastro Fajer odbędzie się m.in. cross fit, będzie można skorzystać z usługi barbera czy spędzić miło czas, oglądając kino letnie. A oprócz tego (oczywiście) smacznie i ciekawie zjeść.
Polecamy też: Gastro Fajer: Street food w Polsce przyspiesza i podąża za europejskimi trendami
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.