Od 24 do 27 listopada Stacja Food Hall, która mieści się w gdańskiej galerii Metropolia, zaprasza na festiwal kulinarny z daniami inspirowanymi Andaluzją, Galicją, czy też Katalonią. Specjalnie na festiwal każdy koncept kulinarny opracował autorską recepturę łączącą swoją tradycyjną kuchnię z hiszpańskim sznytem.
W ten weekend gdańska Stacja Food Hall organizuje festiwal kuchni hiszpańskiej. Podczas wydarzenia każda z restauracji street food przygotuje dania inspirowane kuchnią hiszpańską.
- Syryjski arroz, hiszpańskie tagliatelle, czy też chorizo burger, to jedynie wstęp do kulinarnej zabawy, bo ich bary także przygotowały coś wyjątkowego - autorskie koktajle, zarówno w wersji klasycznej, jak i alko free! Zainspirowani? Gotowi? Ciekawi? Zatem bądźcie! - zapraszają na festiwal organizatorzy.
Ambasadorem wydarzenia jest Klaudia Dziel znana jako Dusiowa Kuchnia, która od prawie 11 lat pisze blog kulinarny www.dusiowakuchnia.pl. Na jej autorskiej stronie, prócz przepisów znajdziecie kulinarne recenzje z Trójmiasta. Prowadzi też największą grupę na Pomorzu "Gdzie zjeść w Trójmieście". Wiedzcie też, że z kuchni hiszpańskiej uwielbia głównie bagietki z krewetkami lub hiszpańskimi wędlinami, ośmiornicę, churros i krem kataloński oraz sangrię, więc z pewnością poleci Wam coś od serca.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.