Ideollo na Gastro Fajer: Jak wyróżnić się z konceptem lodowym (wideo)



horecatrends.pl - 09 lipca 2019 06:20


Lody rzemieślnicze są na topie już od kilku sezonów. Jakie smaki zaoferować i co zrobić, żeby wyróżnić się z konceptem – podczas Gastro Fajer podpytaliśmy o to  właścicieli Ideollo.

Jak tłumaczy Patrycja Woźniczko z Ideollo, aby wyróżnić się na lodowej scenie streetfoodowej, warto mieć nie tylko dobre, smaczne lody rzemieślnicze, ale też fajny pojazd.

{film;15531}

Dobrze również zaproponować coś dodatkowo. W przypadku Ideollo są to ręcznie robione wafelki oblewane czekoladą z posypkami. Firma produkuje też desery – ciasto wypieczone w waflu, do którego następnie nakładane są lody.

Polecamy też: Kręcimy lody! 9 inspiracji Horecatrends.pl

A co jeżeli chodzi o smaki? Choć nie może zabraknąć tych klasycznych, jak śmietanka czy truskawka, dobrze dołączyć też te bardziej wymyślne, np. barwione węglem spożywczym czarne mascarpone kokosowe.

– Mieliśmy ostatnio piernik z wiśnią i orzechami, bezę pavlova, tort szwarcwaldzki. Widzę tendencję, by kosztować czegoś nowego – mówi Patrycja Woźniczko.