×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Ideollo na Gastro Fajer: Jak wyróżnić się z konceptem lodowym (wideo)
fot. Facebook/Ideollo

Ideollo na Gastro Fajer: Jak wyróżnić się z konceptem lodowym (wideo)

Autor: horecatrends.pl Data: 09 lipca 2019 06:20 | Aktualizacja: 09 lipca 2019 06:46

Lody rzemieślnicze są na topie już od kilku sezonów. Jakie smaki zaoferować i co zrobić, żeby wyróżnić się z konceptem – podczas Gastro Fajer podpytaliśmy o to  właścicieli Ideollo.

Jak tłumaczy Patrycja Woźniczko z Ideollo, aby wyróżnić się na lodowej scenie streetfoodowej, warto mieć nie tylko dobre, smaczne lody rzemieślnicze, ale też fajny pojazd.

Dobrze również zaproponować coś dodatkowo. W przypadku Ideollo są to ręcznie robione wafelki oblewane czekoladą z posypkami. Firma produkuje też desery – ciasto wypieczone w waflu, do którego następnie nakładane są lody.

Polecamy też: Kręcimy lody! 9 inspiracji Horecatrends.pl

A co jeżeli chodzi o smaki? Choć nie może zabraknąć tych klasycznych, jak śmietanka czy truskawka, dobrze dołączyć też te bardziej wymyślne, np. barwione węglem spożywczym czarne mascarpone kokosowe.

– Mieliśmy ostatnio piernik z wiśnią i orzechami, bezę pavlova, tort szwarcwaldzki. Widzę tendencję, by kosztować czegoś nowego – mówi Patrycja Woźniczko.

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz