Partnerzy portalu
Krzysztof Cybruch: Rynek gastronomiczny przeżywa swój renesans (wideo) Krzysztof Cybruch, odpowiedzialny za koncept Bazar Koszyki, fot. PTWP

Krzysztof Cybruch: Rynek gastronomiczny przeżywa swój renesans (wideo)

Autor: Horecatrends.pl/portalspozywczy.pl Data: 21 sierpnia 2018 12:44

Wydaje mi się, że świadomość jest dużo większa niż 5 lat temu. To są przepaście. A przyszłość rysuje się w pozytywnych perspektywach, bo rynek przeżywa swój renesans w nowej formule. Ludzie są coraz bardziej uczuleni na nijakość, brak smaku, rzeczy z półproduktów – powiedział w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Krzysztof Cybruch, odpowiedzialny za streetfoodowy koncept Bazar Koszyki.

Zdaniem Krzysztofa Cybrucha na przestrzeni ostatnich lat pozytywnie zmieniło się postrzeganie jedzenia przez polskich konsumentów, którzy stali się bardziej świadomi swoich wyborów i otwarci na różne, nowe kuchnie.

– P0 6–7 latach pracy przy tych projektach widać, że zmiana jest kolosalna. Krok milowy przez nas został już dokonany, ale na pewno jeszcze dużo do zrobienia przed nami. Otwartość jest ogromna. Duży wpływ ma aglomeracja. Duże miasta ciągną do przodu i są otwarte i podatne na nowe koncepty. Patrząc, jak Warszawa wygląda pod kątem kulinarnym, jesteśmy na bardzo dobrym, wysokim poziomie – ocenił Krzysztof Cybruch.

– Wydaje mi się, że świadomość jest dużo większa niż 5 lat temu. To są przepaście. A przyszłość rysuje się w pozytywnych perspektywach, bo rynek przeżywa swój renesans w nowej formule. Ludzie są coraz bardziej uczuleni na nijakość, brak smaku, rzeczy z półproduktów. Czytają etykiety. Patrzą na menu, sprawdzają, skąd pochodzą produkty. To robi mega różnicę i ta świadomość na tyle procentuje tym, że młodsze i starsze pokolenie chce coraz więcej próbować. Nie czuję, żeby w mieście, w którym jesteśmy, jakieś kompleksy nas dotykały – dodał Cybruch.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz