Twórcy Targu Śniadaniowego zapraszają na Weekend Lodowy. 24-25 lipca, w sobotę na Żoliborzu i w niedzielę na Mokotowie, wszyscy miłośnicy lodów i spragnieni ochłody będą mogli spróbować lodowych klasyków oraz nieoczywistych smaków.
- Za nami już wiele wspólnych śniadań w miejskiej przestrzeni, a tym razem zapraszamy dodatkowo na deser, czyli lody w kilkunastu smakach i zaskakujących odsłonach. Poza strefą lodową będą także stali Wystawcy Targu Śniadaniowego, którzy zaserwują swoje klasyki śniadaniowe i lunchowe m.in. naleśniki na słodko i wytrawnie, croissanty z nadzieniem, dania kuchni latynoamerykańskiej i azjatyckiej, lemoniady, kawę i ciasta - piszą organizatorzy Targu.
Na Targu Śniadaniowym w sobotę 24 lipca, w godz. 9.00-16.00, przy al. Wojska Polskiego i w niedzielę, 25 lipca, w godz. 10:00-17:00 na Skwerze AK Granat na mieszkańców czekają śniadania do zjedzenia na miejscu i produkty śniadaniowe do zabrania na wynos. Do wyboru są regionalne przysmaki z całej Polski, dania kuchni egzotycznych oraz szeroka gama autorskich potraw, a ponadto na gości czekać będzie:
• Strefa lodowa z dodatkowymi 11 stanowiskami serwującymi lody do wyboru: klasyczne i wegańskie, kremowe, sorbety owocowe, w rożku, w pączku, bez laktozy, z boczkiem,
• muzyka na żywo - jazzowe propozycje w wykonaniu Wawrzyniec Prasek Trio, perkusisty z Bostonu - Sebastiana Kuchczyńskiego i basisty z Bostonu - Piotra Rodowicza.
– W każdy weekend ożywiamy skwer Żoliborza i Mokotowa i tworzymy tam piknikową atmosferę. Widzimy, że mieszkańcy Warszawy są bardzo spragnieni wspólnych spotkań. Tym bardziej, kiedy mogą w upalne dni schłodzić się w cieniu drzew i zjeść posiłek na świeżym powietrzu, a na deser dodać sobie ochłody pysznymi lodami rzemieślniczymi – mówi Krzysztof Cybruch, organizator Targu Śniadaniowego.
Wystawcy ze strefy lodowej przygotowali szeroki wybór lodów. Będą to przede wszystkim lody rzemieślnicze, tworzone z produktów od lokalnych i często ekologicznych, wytwórców. Nie zabraknie propozycji klasycznych, bazujących na przepisach z Toskanii czy z wieloletniej tradycji sięgającej lat 30. ubiegłego wieku.
Pojawią się również niespotykane wcześniej połączenia - lody o smaku boczku, lody serwowane w pączku, lody o smaku zwanym grylaż i marzanka, czy łączące smak słonecznika z karmelem. Także weganie i osoby z nietolerancją laktozy znajdą lody dla siebie w wersji bezmlecznej, ale równie kremowej - z białek roślinnych z konopii, pestek dyni i łubinu.
Szczegóły dostępne są na wydarzeniu na Facebooku Weekend Lodowy na Targu Śniadaniowym
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
Drogi Użytkowniku!
W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).
Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.
Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).
Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.
Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.
W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.
Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.