PTWP Event Center o Gastro Fajer: Wprowadzamy więcej aktywności na niedziele (wideo)



horecatrends.pl - 10 lipca 2019 11:45


W ubiegłym roku Gastro Fajer odwiedziło 30 tys. uczestników. Jakie są założenia na sezon 2019? – spytaliśmy o to Marcina Stolarza, prezesa PTWP Event Center.

Wiele zależy od pogody, ale w tym sezonie Gastro Fajer planuje kontynuować ubiegłoroczny sukces.

{film;15562}

– Wprowadzamy więcej aktywności na niedziele. Będzie kino letnie z fajnym repertuarem. Jest strefa w antresoli Spodka, gdzie możemy iść do fryzjera, poczytać czy pograć w planszówki. Przewidziane są aktywności dla dzieci i dorosłych – wymienia Marcin Stolarz, prezes PTWP Event Center.

Jak podkreśla, Gastro Fajer to wyjątkowe miejsce m.in. ze względu na ciekawą lokalizację: w samym centrum miasta, na pięknej zielonej dolinie, między Spodkiem, MCK, czyli największym centrum kongresowym, a budynkiem .KTW.

Jaki jest plan na ofertę gastronomiczną Gastro Fajer? Przestrzeń postara się zaoferować urozmaicone menu, tak żeby oferta nie była co tydzień taka sama. Przekrój będzie bardzo duży: od hamburgerów, przez chińszczyznę, indyjskie i tajskie jedzenie, pizzę, zupy czy tatar. Pojawią się wystawcy nie tylko ze Śląska, ale też food trucki z Warszawy czy Wrocławia.