Popularny food truck Wuszt z Karry karmiący na terenie Katowic i innych miast aglomeracji śląskiej będzie działał bez twórcy tego projektu Adama Wojtały.
O odejściu z projektu Adama Wojtały, Wuszt z Karry poinformował na swoich mediach społecznościowych.
''Cześć, jak to mówią wszystko co dobre szybko się kończy , wuszty w dalszym ciągu będą się dla Was grillowały, lecz na pokładzie już nie spotkacie twórcy projektu, Adama Wojtały. To mój ostatni wpis, daleko i ciężko mi było do tego spotkania, ale szczególnie Wam należą się podziękowania . Miło było Was spotykać, poznawać i nawiązywać tak piękne relacje i tworzyć przez ponad 5,5 roku wspólnie atrakcje'' - napisał Wuszt z Karry.
Z Adamem rozmawialiśmy w 2019 roku na Gastro Fajer. Opowiedział nam m.in. dlaczego stawia na mięso. Zobaczcie to wideo!
Wuszt z Karry to koncept, który łączy nowoczesną kuchnię ze śląską tradycją. Jakościowemu WUSZTOWI (kiełbasie) towarzyszą m.in. belgijskie frytki, grubo cięte frytki, grillowane pieczywo. W menu znajdują się również corn dogi i hot dogi.
Charakterystyczny czarno-pomarańczowy food truck Wuszt z Karry parkował na zlotach food trucków, pod biurowcami, a w grudniu 2020 r. właściciele marki otworzyli stacjonarny lokal na rogu ulic Mariackiej i Francuskiej - działał do połowy 2021 r.
Obecnie załoga food trucka Wuszt z Karry odpoczywa. W nowym roku będzie wiadomo, w jakiej odsłonie powróci.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.