Partnerzy portalu
WOŚP 2022. Gastronomia gra z najpiękniejszą orkiestrą Pasibus wystawił na aukcję na rzecz WOŚP swojego food trucka, który wyserwuje zwycięzcy licytacji 100 burgerów. Fot. Pasibus/Facebook

WOŚP 2022. Gastronomia gra z najpiękniejszą orkiestrą

Licytacje na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy to autostrada niesamowitych okazji. Wśród nich są np. te związane z gastronomią: kolacje, warsztaty, wizyty na planie programów kulinarnych.

Autor: Katarzyna Gubała Data: 20 stycznia 2022 08:00

Pasibus wystawił na aukcję swojego food trucka, który przyjedzie na imprezę zwycięzcy licytacji i wyserwuje 100 burgerów.

Poznańskie restauracje Kimchiken i Min's Table zaoferowały na licytację WOŚP - rok jedzenia! Zwycięzca aukcji otrzyma specjalną kartę, która upoważniać go będzie do darmowego otrzymania jednego dania dziennie. 

Szef kuchni Marcin Przybysz zachęca do wylicytowania na rzecz WOŚP kolacji w restauracji Epoka w Warszawie.

Wizyta na planie MasterChefa. Zwycięzca licytacji wygra wizytę na planie programu MasterChef i spotkanie z jurorami - Michelem Moranem, Magdą Gessler i Anią Starmach. Nagrodą będzie dzień na planie zdjęciowym, zobaczenie kulisów programu i możliwość rozmowy i zrobienia sobie zdjęć z jurorami programu.

Prywatna kolacja Omakase w Youmiko Vegan Sushi, przygotowana przez Pawła Gnatowskiego, twórcę konceptu Youmiko Vegan Sushi. Kolacja będzie miała prywatny charakter i może zostać przygotowana dla maksymalnie 10 osób.

Karol Okrasa jest bohaterem dwóch aukcji. W jednej można wylicytować kolację w Platter by Karol Okrasa. W drugiej dzień na planie zdjęciowym Kuchni Lidla - zwycięzca zobaczy kulisy powstawania odcinka z Karolem Okrasą w studio pod Poznaniem.

Na kawę i coś słodkiego do restauracji Raffles Europejski lub Cafe Bristol będzie się można udać z Małgorzatą Kożuchowską.

Katarzyna Bosacka przeznaczyła na aukcję kolację według Trylogii Henryka Sienkiewicza (dla 4 osób). Kolacja odbędzie się w Muzeum Henryka Sienkiewicza na Starym Rynku w Poznaniu. Zostanie przygotowania przygotowana przez zacnych szefów kuchni słynnych w całej Wielkopolszcze:
Michała Kutra - właściciela restauracji "A nóż widelec" w Poznaniu
Pawła Mieszałę - mistrza świata w cukiernictwie, właściciela cukierni Pawlova w Luboniu
Dawida Klimańca - szefa kuchni nowo powstającej restauracji w Business Park UBIQ 34 w Poznaniu
Dawida Łagowskiego - szefa kuchni restauracji hotel Ilon w Poznaniu, właściciela Manufaktury Łagowski
Tomasza Purola - wieloletniego szefa kuchni hotelu Blow Up Hall w Poznaniu, zwycięzcy V edycji programu Top Chef. 

Ciekawie zapowiada się kolacja z pisarką Agatą Tuszyńską. Zostanie zrealizowana w restauracji Gessler Wódka na Widelcu przy Placu Trzech Krzyży. Menu zostanie specjalnie przygotowane na tę okazję przez szefa kuchni, a inspirowanebędzie twórczością autorki i jej bohaterów: I.B.Singera, Ireny Krzywickiej, Leopolda Tyrmanda, Wiery Gran.

Andrzej Polan zaoferował na rzecz WOŚP dwudniowe warsztaty kulinarne. Gdzie odbędą się warsztaty? ''Zależy, gdzie mieszkasz – spotkacie się na wspólnym gruncie gdzieś w połowie drogi. A stamtąd wyruszycie do krainy rozkoszy podniebienia i sensualnej przyjemności''.

Do wylicytowania jest również spotkanie z Ewą Wachowicz w jej krakowskiej restauracji Zalipianki. Towarzyszyć mu będzie degustacja najlepszych potraw z menu.

Matteo Brunetti, kucharz amator, finalista 6. edycji MasterChef na aukcję wystawił pyszną włoską kolację z nim we włoskiej restauracji w Warszawie.

 Michał Cessanis i Paweł Rabiej na licytację na rzecz WOŚP wystawili wielką azjatycką ucztę wraz z podróżniczymi opowieściami z najdalszych zakątków świata - dla dwóch osób.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.