1 marca ruszy 8. edycja ''Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia''. W załodze pojawi się nowy sous chef Martin Gimenez Castro. Kto jeszcze będzie pracował z Mateuszem Gesslerem?
Produkcja ''Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia'' ujawnia kolejne szczegóły nowej, 8. edycji programu. Na czele Piekielnej Kuchni znów stanie Mateusz Gessler.
Nowym sous chefem Gesslera będzie Martin Gimenez Castro, Argentyńczyk, szef kuchni specjalizujący się w daniach z ryb i owoców morza oraz zwycięzca pierwszej edycji Top Chef Polska.
Argentyńczyk przyznaje, że presja w kulinarnym show może być przytłaczająca, ale taka jest też w profesjonalnej gastronomii.
- Musimy robić perfekcyjną kuchnię dla naszych gości, żeby mogli jeść najlepsze potrawy, jakie się da. Niełatwo zwalczyć stres, gdy patrzy się na salę i jest pięćdziesiąt osób, które po pierwsze są głodne, a po drugie mają swoje wymagania - zauważa Martin Gimenez Castro.
Jak przyznaje, dodatkowym czynnikiem, który utrudnia pracę, jest nieustanna obecność kamer.
- Na co dzień nie mamy tego w restauracji, ale jest tam taka sama presja, mamy tak samo mało czasu - mówi Argentyńczyk. - „Hell's Kitchen” to show. Nie wszyscy są do tego przyzwyczajeni. Sam też nie jestem, ale trzeba o tym kompletnie zapomnieć i robić to, co jest do wykonania - dodaje Castro.
Drugim sous chefem będzie Robert Kondziela, kucharz z ponad 30-letnim doświadczeniem.
Rolę menadżera restauracji ''Piekielnej Kuchni'' będzie pełnił Łukasz Henryk Sagan vel "Piękny''.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.