×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
28 marca odbędzie się konkurs Gelato Festival World Masters 2023
28 marca odbędzie się konkurs Gelato Festival World Masters 2023

28 marca odbędzie się konkurs Gelato Festival World Masters 2023

Autor: Anna Wrona Data: 27 marca 2023 11:16

28 marca 2023 roku w Łodzi odbędzie się konkurs Gelato Festival World Masters 2023. Zwycięski smak lodów pozwoli na udział w polskim finale w 2025 roku podczas Carpigiani Day oraz walkę o tytuł w finale Światowym również w 2025 r. wraz z innym finalistami Gelato Festival World Masters wybranymi w pozostałych krajach.

Gelato Festival World Masters 2023

Konkurs Gelato Festival World Masters 2023 odbędzie się 28 marca 2023 r. w biurze Primulator w Łodzi, ul. Lodowa 128, od godziny 8:30 do 13:00. Ceremonia ogłoszenia zwycięzcy oraz wręczenie nagród nastąpi ok. godziny 18.00.

W trakcie konkursu zostanie wyłonionych 3 finalistów, którzy wezmą udział w polskim finale w 2025 roku.

Warunki  i przebieg konkursu

Challenge to konkurs otwarty dla wszystkich specjalistów wybranych przez Organizatora i działających na terenie Włoch. Osoby te powinny zajmować się wyrobem lodów i prowadzić własną Lodziarnię (lub lokal, w którym powstają lody rzemieślnicze) w sposób i na zasadach określonych w Regulaminie. Osoby te powinny też zostać przyjęte do konkursu.

Konkurs odbywa się na żywo, dlatego wymagana jest fizyczna obecność wszystkich uczestników.

Pierwsze 3 najlepsze smaki przechodzą do finału.

Tylko jeden uczestnik może reprezentować Lodziarnię (lub lokal zajmujący się wyrobem lodów rzemieślniczych)

Udział w konkursie może wziąć 12 wybranych smaków.

Uczestnik przedstawia w konkursie nowy smak własnej inwencji lub popisowy smak własnej lodziarni (lub lokalu zajmującego się wyrobem lodów rzemieślniczych).

Podczas swojej zmiany w dniu konkursu Uczestnik przygotowuje poddaną wcześniej pasteryzacji mieszankę (minimum 5 litrów) i samodzielnie wytwarza własny smak w ilości wystarczającej do napełnienia pojemnika w gablocie wystawowej (rozmiar dł. x szer. x wys. 165 x 360 x 120 mm lub 250 x 360 x 80 mm) oraz styropianowego pojemnika o pojemności 1 litra, z którego będą przygotowywane kubki do degustacji.

Mieszanka musi zostać przygotowana bezpośrednio przez Uczestnika na miejscu Wydarzenia w dniu konkursu.

W ciągu 30 minut przewidzianych na wyrób lodów Uczestnik wytwarza swój własny smak, a następnie myje sprzęt, z którego korzystał i zwraca go w tym samym stanie, w jakim mu go udostępniono.

Trzej finaliści poszczególnych Challenge są zwycięzcami konkursu i kontynuują współzawodnictwo w Gelato Festival World Masters 2025.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News

SŁOWA KLUCZOWE

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz