×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
5 lutego świętujemy Dzień Nutelli
fot. shutterstock

5 lutego świętujemy Dzień Nutelli

Autor: www.horecatrends.pl Data: 04 lutego 2019 17:18 | Aktualizacja: 05 lutego 2019 08:00

Nutella to znany na całym świecie krem do smarowania pieczywa, obecny w 190 krajach. Jedni go kochają inni nienawidzą ze względu na kontrowersyjny skład...

Nutella to krem cukrowo-tłuszczowy z dodatkiem orzechów laskowych i kakao, produkcji włoskiej firmy Ferrero. Jest wykorzystywany do kanapek, ciastek, ciast (w tym tortów) i wielu innych słodkich produktów spożywczych. Składniki Nutelli to cukier, olej palmowy, orzechy laskowe (13%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (7,4%), mleko odtłuszczone w proszku (6,6%), serwatka w proszku, emulgator: lecytyny (soja); wanilina.

Produkt budzi wiele kontrowersji ze względu na składniki, które zawiera. jednak Firma Ferreo, właściciel marki Nutella podkreśla, że jest ona bezpieczna dla zdrowia i nie zawiera składników kancerogennych.

Poza tym doczekała się własnego święta..

Oto insta-inspiracja z Nutellą w tle:

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News

SŁOWA KLUCZOWE

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz