Nutella to znany na całym świecie krem do smarowania pieczywa, obecny w 190 krajach. Jedni go kochają inni nienawidzą ze względu na kontrowersyjny skład...
Nutella to krem cukrowo-tłuszczowy z dodatkiem orzechów laskowych i kakao, produkcji włoskiej firmy Ferrero. Jest wykorzystywany do kanapek, ciastek, ciast (w tym tortów) i wielu innych słodkich produktów spożywczych. Składniki Nutelli to cukier, olej palmowy, orzechy laskowe (13%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (7,4%), mleko odtłuszczone w proszku (6,6%), serwatka w proszku, emulgator: lecytyny (soja); wanilina.
Produkt budzi wiele kontrowersji ze względu na składniki, które zawiera. jednak Firma Ferreo, właściciel marki Nutella podkreśla, że jest ona bezpieczna dla zdrowia i nie zawiera składników kancerogennych.
Poza tym doczekała się własnego święta..
Oto insta-inspiracja z Nutellą w tle:
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.