Szef kuchni Andrzej Polan w sobotę 19 sierpnia będzie gościem Targu Pietruszkowego na krakowskim Podgórzu. Chef Polan, który jest też restauratorem i ekspertem ds. zrównoważonego żywienia opowie o o tym, jak nie marnować jedzenia.
Specjalne wydarzenie na Targu Pietruszkowym w Podgórzu (Plac Niepodległości) z szefem kuchni Andrzejem Polanem to kolejna odsłona projektu “EkoEdukacja na Pietruszce”. O zero waste i nie tylko będzie mowa w sobotę 19 sierpnia od 8 do 13 podczas wydarzenia “Zjedz - nie wyrzucaj!”.
Główną atrakcją będzie specjalny pokaz kulinarny szefa kuchni, restauratora, eksperta ds. zrównoważonego żywienia Andrzeja Polana. Szef i właściciel ''Polany Smaków'' od rana będzie pokazywał, jak wykorzystywać w kuchni to, co na pierwszy rzut oka może wydawać się niejadalne, a do swoich kulinarnych kreacji użyje produktów od wystawców Targu Pietruszkowego.
Pokaz Andrzeja Polana na Targu pozwoli zgłębić tajniki minimalizowania marnowania żywności, poznać praktyczne sposoby na lepsze wykorzystanie składników i odkryć smaczne rozwiązania dla środowiska i… portfela. To także szansa na odkrycie nowych pomysłów kulinarnych i wprowadzenia zmian na rzecz zrównoważonego stylu życia - czytamy w komunikacie prasowym.
W sobotę 19 sierpnia na Targu Pietruszkowym poruszone zostaną tematy:
Andrzej Polan jest szefem kuchni i właścicielem restauracji ze współczesną kuchnią europejską ''Polana Smaków'' w Warszawie. Realizował liczne projekty w telewizji. Obecnie jest stałym gościem kuchni w programie Dzień dobry TVN oraz prowadzącym warsztaty kulinarne. Jest autorem książek kulinarnych ''Polana Smaków. Tradycyjna polska kuchnia w nowoczesnym wydaniu'', ''Doradca Smaku 3'' i ''Cztery pory roku na Polanie Smaków''.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.