×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Autor bloga Weganon wydaje książkę "Kasze"
fot. Facebook

Autor bloga Weganon wydaje książkę "Kasze"

Autor: MB Data: 25 stycznia 2022 14:45 | Aktualizacja: 25 stycznia 2022 14:51

Paweł Ochman, autor kulinarnego bloga Weganon wydaje kolejną książkę. Tym razem o kaszach.

- 26 stycznia (wcześniej w przedsprzedaży), premierę będzie miała moja nowa książka. Po ogromnym sukcesie „Roślinnej kuchni regionalnej”, czas na kontynuacje. Tym razem to produkt będzie decydował, gdzie zawędrujemy, a będzie nim kasza. Jaglana, gryczana, kukurydziana, manna i jęczmienna - informuje bloger na Facebooku.

 

Autor bloga Weganon wydaje książkę "Kasze"

- Przedstawiam Wam wyjątkową książkę, gdzie zebrałem przepisy z wielu regionów naszego kraju. Dowiecie się z niej czym są paniarochy na Dolnym Śląsku, pymchy na Śląsku Opolskim, czy kulesza w lubuskim i skąd się na tych ziemiach znalazły. Przygotujecie łódzką fifke, kaszubską ciszke, podkarpackie huski czy granaty, szydlowskie kalosze, pieróg biłgorajski, śląską żebroczkę. Rozszyfrujecie czym jest spółka dziadowska, szupenia, jacznik, faćka, łupcie, kołatanka. Nauczycie się, jak gotować kasze na sypko, a jak na gęsto. Dlaczego Anna Jagiellonka nakazała sprowadzać kasze z Radomska na Zamek Królewski w Warszawie. Przemierzymy niemal 1000 lat naszej historii z kaszami w tle - wylicza Paweł Ochman.



Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz