Biedronka rozdaje książkę kucharską. Jej współautorem jest Andrzej Polan Książka kucharska w Biedronce z Andrzejem Polanem/ fot. materiały prasowe

Biedronka rozdaje książkę kucharską. Jej współautorem jest Andrzej Polan

Autor: AW Data: 04 stycznia 2022 08:58

Biedronka rozdaje książkę kucharską, która powstała przy współpracy  z kucharzami: Iną Rybarczyk i Andrzejem Polanem. Akcja promocyjna kończy się 19 stycznia. Co trzeba zrobić żeby otrzymać "Kuchnię Środziemnopolską"?

Książka kucharska Biedronki z Adrzejem Polanem

W książce znalazło się ponad 80 receptur łączących polskie smaki w śródziemnomorskim wydaniu.

Wśród propozycji potraw znajdują się również te odpowiednie dla wegetarian, wegan, bezglutenowe oraz bez laktozy. Każdy przepis jest wzbogacony o informacje dotyczące wartości odżywczych proponowanej porcji takie jak wartość energetyczna, zawartość białka, tłuszczy, węglowodanów i soli.

Kuchnia śródziemnopolska - Biedronka rozdaje książkę kucharską

Książka kucharska „Kuchnia śródziemnopolska” dostępna jest od 3 stycznia br. we wszystkich sklepach sieci Biedronka do 19.01 br. lub wyczerpania zapasów.

Co trzeba zrobić aby ją otrzymać? Należy posiadać kartę Moja Biedronka i czterokrotnie zrobić zakupy, każde o wartości minimum 49 zł do dnia 19 stycznia 2022 (jednak maksimum raz dziennie). Udział w akcji zapisuje się na koncie karty Moja Biedronka.

Kuchnia śródziemnomorska jest uważana przez dietetyków i specjalistów od żywienia człowieka za jedną z najlepiej zbilansowanych i odpowiednich diet dla współczesnego człowieka. Jednakże jej codzienne stosowanie może wydać się pewną trudnością w związku z położeniem geograficznym Polski. Z pomocą przychodzi Biedronka, która proponuje oryginalny koncept łączenia polskich smaków i zasad kompozycji potraw charakterystycznych dla krajów południa Europy.

Jak powstała książka Kuchnia Śródziemnopolska?

- Do opracowania tej książki kucharskiej zachęciło nas przeprowadzone razem z IPSOS badanie oraz raport na ich podstawie, który precyzyjnie opisuje, jak w ciągu ostatnich 25 lat zmieniły się preferencje smakowe i żywieniowe Polaków. Zauważyliśmy, że z jednej strony Polacy szukają nowych smaków, lubią odkrywać nowe potrawy, ale jednocześnie chcą spożywać również te dania, które znają z rodzinnych, tradycyjnych domów. Teraz, z udziałem wewnętrznych i zewnętrznych ekspertów żywieniowych i kulinarnych przygotowaliśmy pozycję zawierającą ponad 80 niepowtarzalnych receptur łączących te dwa, z pozoru przeciwstawne, gusta. Serdecznie zapraszam do odkrywania na nowo polskich smaków w śródziemnomorskim wydaniu - mówi dr inż. Justyna Szymani, dyrektor działu rozwoju jakości i kontroli marki własnej w sieci Biedronka

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz