Dochód z niedzielnego brunchu w Bistro BioBazar zostanie przekazany Towarzystwu Przyjaciół Ukrainy, które działa od 2004 roku i w obliczu wojny wspiera uchodźców wojennych z Ukrainy.
{fb;https://www.facebook.com/BioBazar.Warszawa/posts/5494475707246564}
„Brunch dla Ukrainy” to nasza cegiełka na pomoc naszym sąsiadom i przyjaciołom.
Szef kuchni Michał Toczyłowski przegotuje dania kuchni ukraińskiej w oparciu o przepisy z książki „O!UKRAÏNA” Weroniki Marczuk, a Weronika będzie Waszą przewodniczką po kulturze, historii i kuchni Ukrainy - informuje BioBazar w Fabryce Norblina.
W menu niedzielnego brunchu znajdą się: śledź pod szubą, fuczki z kiszonej kapusty, barszcz ukraiński, serniczki z twarogu z kwaśną śmietaną. Wydarzenie dopełni muzyka na żywo.
Bilet wstępu - jednoosobowy - miejsce siedzące przy stoliku kosztuje 250 zł.
Działania Weroniki Marczuk na rzecz Ukrainy można śledzić na jej profilu na Instagram.
{instagram;https://www.instagram.com/p/Cax5rYLFCwo/}