×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
BioBazar w Fabryce Norblina organizuje brunch z Weroniką Marczuk. Cel: pomoc dla Ukrainy
Niedzielny brunch na rzecz Ukrainy odbędzie się 13 marca. Fot. BioBazar Fabryka Norblina/Facebook

BioBazar w Fabryce Norblina organizuje brunch z Weroniką Marczuk. Cel: pomoc dla Ukrainy

Autor: KG/horecatrends Data: 09 marca 2022 18:15

W niedzielę (13 marca) w Bistro BioBazar w Fabryce Norblina odbędzie się „Brunch dla Ukrainy z Weroniką Marczuk”. Będą dania kuchni ukraińskiej, opowieść o Ukrainie i muzyka.

Dochód z niedzielnego brunchu w Bistro BioBazar zostanie przekazany Towarzystwu Przyjaciół Ukrainy, które działa od 2004 roku i w obliczu wojny wspiera uchodźców wojennych z Ukrainy.

„Brunch dla Ukrainy” to nasza cegiełka na pomoc naszym sąsiadom i przyjaciołom.
Szef kuchni Michał Toczyłowski przegotuje dania kuchni ukraińskiej w oparciu o przepisy z książki „O!UKRAÏNA” Weroniki Marczuk, a Weronika będzie Waszą przewodniczką po kulturze, historii i kuchni Ukrainy - informuje BioBazar w Fabryce Norblina.

W menu niedzielnego brunchu znajdą się: śledź pod szubą, fuczki z kiszonej kapusty, barszcz ukraiński, serniczki z twarogu z kwaśną śmietaną. Wydarzenie dopełni muzyka na żywo.

Bilet wstępu - jednoosobowy - miejsce siedzące przy stoliku kosztuje 250 zł. 

Działania Weroniki Marczuk na rzecz Ukrainy można śledzić na jej profilu na Instagram.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz