Produkcja żywności – czy ekologicznie znaczy ekonomicznie? Jak budować markę i zaufanie wśród konsumentów? Co oznacza gospodarka bez odpadów dla producentów? Na te, i wiele innych pytań poszukiwać będziemy odpowiedzi w czasie debat Europejskiego Kongresu Gospodarczego (25-27 kwietnia 2022 r. Międzynarodowe Centrum Kongresowe).
Zapraszamy na debaty związane z branżą spożywczą:
Zrównoważona produkcja żywności | 27 kwietnia 2022 r. | 11.30-13.00
Unijna strategia „Od pola do stołu" – jej spodziewany wpływ na polski sektor spożywczy. Fairtrade, rolnictwo zrównoważone i ekologiczne – nowe must have produkcji spożywczej? Ekologicznie, czyli ekonomicznie? Biznesowa odpowiedź na nowe wymagania rynku. Gospodarka cyrkularna w branży spożywczej zmienia podejście do zasobów, produktów i opakowań.
Nowy konsument na rynku spożywczym | 27 kwietnia 2022 r. | 13.30-15.00
Marka, świadomość i zaufanie. Oczekiwania konsumenta związane z zielonym megatrendem. Jak im sprostać? Nowe opakowania i system kaucyjny – co oznacza dla producentów i konsumentów? Silny trend niemarnowania żywności – wspieranie sprzedaży niedoskonałych owoców i warzyw, zero i less waste.
Gospodarka obiegu zamkniętego | 26 kwietnia 2022 r. | 9.30-11.00
Reduce, Reuse, Recycle: nowe zasady myślenia o produkcji. GOZ wyzwaniem – szczególnie dla zasobochłonnych i „odpadotwórczych" branż. System depozytowo-kaucyjny. Znaczenie Rozszerzonej Odpowiedzialności Producenta dla realizacji celów gospodarki cyrkularnej. ROP w gospodarce odpadami i sektorze wodno-ściekowym. Produkcja i produkty zero waste – czego chce rynek? Zmiana zachowań konsumenckich a nowe, zrównoważone modele biznesowe.
To tylko wybrane sesje #EEC2022. Sprawdź, o czym jeszcze będziemy rozmawiać.
Nie przegap najważniejszych wiadomości