Burger King: Wegańskie Whoopery nowym hitem sieci?



www.horecatrends.pl / plantbasednews.org - 03 czerwca 2019 11:27


Wprowadzenie Impossible Whopper do oferty Burger King wpłynęło na zwiększenie ruchu w restauracjach z wegańskimi przysmakami o 16,75 proc., podczas gdy lokale nie posiadające w menu opcji roślinnej zanotowały spadek ruchu o 1,75 proc.

W kwietniu, czyli w miesiącu premiery Impossible Whopper odnotowano, że restauracje w stanie St. Louis, które poddane były testom, odnotowały o 16,75 procent większy ruch niż średnia z poprzedniego miesiąca. Podczas gdy w lokalach w stanach poza St. Louis, które obecnie nie oferują burgerów na bazie roślin, ruch był o 1,75 procent niższy niż średnia z poprzedniego miesiąca.

- Nie widzimy, jak goście wymieniają oryginalnego Whoppera na Impossible Whopper. Ta oferta przyciąga nowych gości - powiedział José Cil, dyrektor generalny firmy operującej siecią Burger King, Restaurant Brands International.

Rzeczniczka Burger King Dori Robau Alvarez powiedziała w oświadczeniu: "The Impossible Whopper radzi sobie bardzo dobrze na naszych rynkach testowych i nadal napędza nowy ruch w naszych restauracjach".

Przedstawiciele sieci podkreślają, że testy Impossible Whopper w St. Louis poszły bardzo dobrze i w rezultacie planowane jest rozszerzenie testów na dodatkowe rynki w najbliższej przyszłości.