×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Catering wigilijny. Co warto zaproponować klientom na święta?
Catering wigilijny. Co zaproponować klientom na święta?/fot. unsplash.com

Catering wigilijny. Co warto zaproponować klientom na święta?

Autor: Fanex Data: 09 grudnia 2022 16:30 | Aktualizacja: 11 grudnia 2022 10:47

Święta Bożego Narodzenia to spotkanie przy wspólnym stole z rodziną i przyjaciółmi. Ulubione dania świąteczne tradycyjnie przygotowywane są samodzielnie, jednak nie każdy ma możliwość zorganizowania świąt w takiej formie. Jak przygotować catering wigilijny i do kogo skierować swoją ofertę?

Konsumenci, ludzie, pracownicy spędzający ostatnie przedświąteczne chwile w pracy, osoby wyjeżdżające na święta a także Ci, którzy chcą cieszyć się świąteczną atmosferą, a nie potrafią stworzyć jej samodzielnie – to Twoi potencjalni klienci, którym warto zaproponować świąteczne dania na wynos.

Tradycyjne dania - menu świąteczne

Pierogi z kapustą i grzybami, barszcz czerwony, zupa grzybowa, śledzie, karp. Niemal każdy z nas lubi świąteczne dania, które pojawiają się na wigilijnym stole. Jednak tradycyjne smaki bywają niełatwe do odtworzenia – zwłaszcza jeśli nie mamy  doświadczenia w kuchni. Catering wigilijny oferujący znane i lubiane dania wigilijne oraz bożonarodzeniowe to ukłon w stronę poszukiwaczy polskich świątecznych smaków.

Specjalna karta oraz wigilijne dania na wynos to sposób na zdobycie nowych klientów w okresie, gdy wszyscy jemy wiele, jednak raczej przedkładamy rodzinny stół nad stolik w restauracji.

Jeśli mamy menu świąteczne już teraz, na początku grudnia warto zacząć reklamować tradycyjne dania - tak, by nasi potencjali klienci wiedzieli, że mogą zdecydować się na dania na wynos i specjalny catering wigilijny. - informuje Fanex.

Święta Bożego Narodzenia - oferta specjalna

Dzisiaj coraz więcej osób chce eksperymentować z nowymi smakami – to szansa dla wszystkich restauracji, które na co dzień nie serwują dań kuchni polskiej. Zamiast całkowicie zmieniać menu, warto poszukać nowych przepisów na dania świąteczne.

Pierogi nadziewane karpiem, tatar rybny, tuńczyk, carpaccio z buraka zamiast sałatki warzywnej, ryba w panko. Oryginalne dania świąteczne to propozycja dla tych osób, zainteresowanych nie tylko tradycyjnymi, ale również nowoczesnymi smakami. Świąteczne dania na wynos to potrawy wigilijne, ale również propozycje na kolejne dni: przygotuj menu obejmujące oryginalny obiad bożonarodzeniowy czy kolację na drugi dzień świąt. To ciekawa odmiana po wszystkich tradycyjnych potrawach wigilijnych - informuje Fanex.

Catering wigilijny dla firm – idealny na spotkania pracownicze

Wigilie pracownicze to miły zwyczaj służący głównie integracji. Przy wielu zatrudnianych pracownikach wyjście do restauracji może okazać się trudne pod względem organizacyjnym – w takich chwilach z pomocą przychodzi catering wigilijny i dania na wynos.

Poza tradycyjnym zestawem warto umieścić w menu rozmaite przekąski na zimno i sałatki – które doskonale smakują i nie wymagają podgrzewania w pracowniczej kuchni.

Catering wigilijny warto reklamować już teraz: niewiele firm załatwia tę kwestię na ostatnią chwilę, dlatego to najwyższy czas, by przyjmować zapisy na świąteczne dania na wynos.

Catering wigilijny dla klientów indywidualnych 

Samotne święta z dala od rodziny? Wigilia w remontowanym domu? A może zwyczajnie - po prostu brak ochoty na udział w przedświątecznym szaleństwie? 

Nie każdy spędza czas tuż przed świętami w kuchni. Z myślą o takich osobach warto wprowadzić dania na wynos – zarówno klasyczne potrawy świąteczne, jak i wybór przekąsek. W okresie świątecznym wielu klientów szuka alternatywy dla zamawiania pizzy czy zakupu kebaba. Warto wykorzystać tę okazję, by zareklamować swoje dania na wynos. Takie działanie przyniesie efekty nie tylko w tym, ale również przyszłym roku, gdy informacja o świątecznych potrawach się rozejdzie.

Dania na wynos dla wyjeżdżających 

Święta Bożego Narodzenia są świetną okazją do spotkań z bliskimi – także mieszkającymi w odległości kilkuset kilometrów. A co jeśli jednak czas nie pozwala na samodzielne szykowanie świątecznych potraw?

Wóczas rozwiązaniem będą dania na wynos i specjalny catering wigilijny. Na pewno warto wyjść naprzeciw potrzebom klientów wyjeżdżających na święta i przygotować specjalne pakiety z jedzeniem zapakowanym w pojemniki do zgrzewu, słoiki czy opakowania próżniowe.

Nie tylko zupy mogą być wekowane w słoikach: także świąteczny bigos czy pasztet można bezpiecznie przewozić w takich opakowaniach. Gotowe sosy na zimno w praktycznych saszetkach także ułatwią transport. Wystarczy dodać je przed podaniem dania.

- Gwarantujemy, że wiele osób wybierze dania na wynos zabezpieczone tak, by można je było wstawić do bagażnika czy nawet ułożyć na siedzeniu samochodu, a po przyjeździe na miejsce – bezproblemowo podgrzać. Warto wspomnieć o takiej możliwości w mediach społecznościowych, by wszyscy zainteresowani wiedzieli, gdzie szukać takich rozwiązań - informuje Fanex.

Catering wigilijny to coraz popularniejsze rozwiązanie nie tylko dla zabieganych. Wyjdź naprzeciw klientom szukającym dań na wynos i zaproponuj im dania świąteczne w tradycyjnej lub nowoczesnej odsłonie.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz