Partnerzy portalu
Dzień Arbuza - w lemoniadzie, sałatce, z grilla 3 sierpnia obchodzimy Dzień Arbuza. Coraz częściej jemy go w sałatkach lub z grilla. Fot. Shutterstock

Dzień Arbuza - w lemoniadzie, sałatce, z grilla

Autor: KG/horecatrends Data: 03 sierpnia 2022 10:55

Soczysty i orzeźwiający arbuz jest idealnym składnikiem letniego menu. Świetnie sprawdza się w lemoniadach, uwielbiamy go połączonego z słoną fetą. Arbuza przygotowujemy też na grillu.

W Serwus Gdynia Dzień Arbuza świętują lemoniadami na bazie cytrusów, mięty i arbuza. 

Bubbles w Warszawie serwuje Arbuzową Margaritę.

Doradca Smaku proponuje arbuza w postaci sałatki na patyczkach do szaszłyków. 

Port Turawa Beach Bar postawił cocktaile arbuzowe oraz lemoniadę.

Gotowanie po mojemu poleca sałatkę z arbuzem z delikatnym miętowym dressingiem. 

Restauracja Reiwa w Warszawie podaje marynowanego i grillowanego arbuza podanego z sałatami ogrodowymi, orzechami i salsą verde.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz