Partnerzy portalu
Dzień Kawioru. Jaki pomysł mają na niego polskie restauracje? 18 lipca do Dzień Kawioru. Fot. Shutterstock

Dzień Kawioru. Jaki pomysł mają na niego polskie restauracje?

Autor: KG Data: 18 lipca 2022 09:25

Kawior to solona ikra ryb jesiotrowatych, łososiowatych, dorszowatych lub innych ryb. 18 lipca w Dzień Kawioru sprawdzamy, jak podają go polskie restauracje.

Restauracja Sarzyński w Lublinie w Dniu Kawioru serwuje placki ziemniaczane z wędzonym sumem, creme fraiche ze szczypiorkiem oraz z kawiorem. 

Gdańska restauracja Mystery ma w swoim menu raviolli ze ślimakami podane na sosie buerre blanc z kawiorem i pianką z prosecco. 

Kazoku Sushi w Wieliczce proponuje gościom Uramaki Surimi - w skład rolki wchodzą:
paluszki surimi, awokado, ostry majonez, marynowana rzodkiew i kawior z latających ryb.

W Crazy Butcher z Gdańska kawior to składnik tatara wołowego. 

Z kolei restauracja Crudo w Gdyni proponuje świeże połączenie tuńczyka, awokado i kawioru z pstrąga. 

Wrocławska restauracja Tarasowa zaprasza swoich gości na gofry ziemniaczane z kawiorem z pstrąga, ogórkiem i crème fraîche. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz