×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Dzień Kawioru. Jaki pomysł mają na niego polskie restauracje?
18 lipca do Dzień Kawioru. Fot. Shutterstock

Dzień Kawioru. Jaki pomysł mają na niego polskie restauracje?

Autor: KG Data: 18 lipca 2022 09:25 | Aktualizacja: 18 lipca 2022 09:27

Kawior to solona ikra ryb jesiotrowatych, łososiowatych, dorszowatych lub innych ryb. 18 lipca w Dzień Kawioru sprawdzamy, jak podają go polskie restauracje.

Restauracja Sarzyński w Lublinie w Dniu Kawioru serwuje placki ziemniaczane z wędzonym sumem, creme fraiche ze szczypiorkiem oraz z kawiorem. 

Gdańska restauracja Mystery ma w swoim menu raviolli ze ślimakami podane na sosie buerre blanc z kawiorem i pianką z prosecco. 

Kazoku Sushi w Wieliczce proponuje gościom Uramaki Surimi - w skład rolki wchodzą:
paluszki surimi, awokado, ostry majonez, marynowana rzodkiew i kawior z latających ryb.

W Crazy Butcher z Gdańska kawior to składnik tatara wołowego. 

Z kolei restauracja Crudo w Gdyni proponuje świeże połączenie tuńczyka, awokado i kawioru z pstrąga. 

Wrocławska restauracja Tarasowa zaprasza swoich gości na gofry ziemniaczane z kawiorem z pstrąga, ogórkiem i crème fraîche. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz