×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
EEC 2022.„Nowy konsument na rynku spożywczym” - zapraszamy na debatę
EEC 2022: Potrzeby, oczekiwania i wyzwania współczesnych konsumentów - zapraszamy na debatę/fot. PTWP

EEC 2022.„Nowy konsument na rynku spożywczym” - zapraszamy na debatę

Autor: OW Data: 07 kwietnia 2022 15:20

Już 25-27 kwietnia w Katowicach odbędzie się 14. edycja Europejskiego Kongresu Gospodarczego. Zapraszamy na blisko sto pięćdziesiąt debat, w tym na sesję „Nowy konsument na rynku spożywczym”.

Europejski Kongres Gospodarczy 25-27 kwietnia

Rosyjska agresja na Ukrainę wstrząsnęła Europą i światem. Po tym, co się stało, nasza Europa nie będzie już taka sama. W nową misję Europejskiego Kongresu Gospodarczego wpisujemy potępienie agresji i deklarację wsparcia działań, które mogą powstrzymać dramatyczny bieg wypadków i pomóc Ukrainie i Ukraińcom w godzinach historycznej próby.

Wojna na Ukrainie w szybkim tempie zmieniła nie tylko architekturę bezpieczeństwa w naszym regionie i na świecie, ale też mocno wpływa na gospodarkę Polski, w tym na firmy spożywcze. Ponad dwa miliony uchodźców z Ukrainy przeobraża strukturę sprzedaży detalicznej. 

Rejestracja na kongres

Cała agenda Europejskiego Kongresu Gospodarczego 

EEC 2022: Nowy konsument na rynku spożywczym

Jak w tej nowej sytuacji odnajdują się w Polsce konsumenci? Co staje się dla nich obecnie ważne, z czym się mierzą? Na ile są wierni trendom, które dominowały przez ostatnie lata i miesiące, na ile schodzą one na dalszy plan wobec ostatnich zmian? Jak teraz przejawia się zaufanie do marek i firm? Jakie są oczekiwania konsumenta związane z zielonym megatrendem? Co oznacza dla producentów i konsumentów system kaucyjny? Jakiego znaczenia nabiera w dobie drożejącej żywności trend jej niemarnowania oraz wspieranie sprzedaży niedoskonałych owoców i warzyw?

O tym będziemy rozmawiać podczas debaty „Nowy konsument na rynku spożywczym”, która odbędzie się 27 kwietnia 2022 roku w godzinach od 13.30 do 15.00. 

Do udziału w sesji zostali zaproszeni:

Piotr Romańczuk, dyrektor ds. ochrony środowiska, Grupa Maspex, członek zarządu, Lubella

Maciej Ptaszyński, wiceprezes zarządu, Polska Izba Handlu

Marcin Łojewski, członek zarządu, Kaufland Polska

Rafał Czech, współzałożyciel, Bezmięsny

Igor Sadurski, współzałożyciel, Bezmięsny

Moderacja: Olimpia Wolf, dziennikarz, portalspozywczy.pl

 


 

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz