Co mają do powiedzenia przedstawiciele rządu i organizacji branżowych na najważniejsze tematy związane z przemysłem spożywczym, handlem i HoReCa? O tym porozmawiamy podczas kolejnego Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Rozpoczynamy rejestrację na wydarzenie.
Tegoroczne Forum odbędzie się pod hasłem TrendsTalks, bo biznes może zwiększać skalę, o ile właściwie rozpoznaje kierunek zmian: społecznych, ekonomicznych i technologicznych.
Swój udział w FRSiH 2023 potwierdzili już m.in.:
Andrea Camastra, szef restauracji Nuta
Małgorzata Cebelińska, wiceprezes zarządu, SM Mlekpol
Maciej Gajkowski, dyrektor zarządzający foodservice, Lagardère Travel Retail
Mariusz Makowski, Chief Financial Officer, Mars Wrigley
Monika Piątkowska, prezes, Izba Zbożowo-Paszowa
Piotr Rajewski, dyrektor handlowy, Żabka Polska
Marietta Stefaniak, członek zarządu ds. strategii i rozwoju, Zakłady Mięsne Silesia SA
Rafał Wróblewski, członek zarządu, dyrektor sprzedaży, Nestlé Polska
Marek Zagórski, prezes zarządu, Krajowa Grupa Spożywcza SA
Marcin Zieliński, dyrektor ds. sprzedaży i rozwoju, Makarony Polskie SA
Naszym celem jest wspólna dyskusja o najważniejszych zagadnieniach, wyzwaniach i trendach w branży. Wstępny zakres tematyczny Forum obejmuje m.in.: scenariusze przyszłości dotyczące wpływu sztucznej inteligencji, zmian klimatycznych i regulacji prawnych na biznes spożywczy, handlowy i HoReCa. Zmierzymy się z pytaniami o ESG, GOZ, dobrostan, rynek pracy, automatyzację, cyfryzację, konsolidację, eksport, żywność roślinną, a także oczekiwania konsumenta 2030, zdigitalizowaną przyszłość handlu oraz branży HoReCa.
Forum stwarza okazję do otwartej wymiany myśli i inspiracji, bo od lat gromadzi wizjonerów i ekspertów, ale także praktyków, którzy długofalowe tendencje umieją sprowadzić do konkretów dotyczących produktu, opakowania, logistyki, ceny i smaku.
Forum było i jest nie tylko wspólną przestrzenią do wymiany myśli. Ważnym obszarem jest dla nas sieciowanie liderów, ekspertów i osób opiniotwórczych, by w przyszłości działali wspólnie i wzajemnie się inspirowali. Co roku spotykamy się także, by ułatwić networking, budować partnerstwa biznesowe i cenne relacje międzyludzkie. To także okazja do rozmów z naszymi redaktorami i dziennikarzami, którzy przez cały rok w portalach branżowych i na łamach czasopism komentują i relacjonują najważniejsze zagadnienia branży FMCG. Spotkajmy się, by wspólnie porozmawiać o tym, co wpływa na naszą teraźniejszość i pomoże zbudować lepszą przyszłość dla branży spożywczej, handlu i konsumentów. Stańmy się dla siebie wzajemną inspiracją!
Do 22 września 2023 r. czekamy na zgłoszenia najciekawszych i najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną oraz regionalną recepturą i są przeznaczone na rynek detaliczny oraz HoReCa.
Wyboru 15 nagrodzonych firm i produktów dokonuje co roku grono uznanych ekspertów, szefów kuchni, influencerów kulinarnych oraz dziennikarzy zajmujących się tematyką spożywczą i kulinarną.
Zwycięzcy zostaną nagrodzeni podczas uroczystej wieczornej gali, która odbędzie się pierwszego dnia 16. edycji Forum Rynku Spożywczego i Handlu (6-7 listopada 2023, Hotel Sheraton Grand Warsaw). Organizatorem konkursu jest Grupa PTWP, wydawca między innymi serwisów portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl oraz horecatrends.pl.
KATEGORIE KONKURSOWE
Certyfikaty przyznane zostaną w 5 kategoriach:
● Produkt wysokiej jakości|
● Produkt marki własnej > nowa kategoria!
● Innowacyjny produkt
● Produkt tradycyjny i regionalny
● Produkt HoReCaTrends
Serdecznie zapraszamy do współpracy!
WSPÓŁPRACA I SPONSORING
Magdalena Twardokęs
magdalena.twardokes@ptwp.pl
SPRAWY ORGANIZACYJNE
Karolina Tylec
karolina.tylec@ptwp.pl
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.