Gastronomia zmian - kwestionariusz horecatrends.pl: Adam Chrząstowski



PP, www.horecatrends.pl - 24 września 2020 06:47


Kataklizm. Tak Adam Chrząstowski nazwał okres lockdownu, ale - jak przyznaje - gdyby mógł cofnąć czas to nic by nie zmienił! Ruszyliśmy z nowym i dynamicznym kwestionariuszem Horecatrends.pl.

Jak jednym słowem/zdaniem określasz okres od marca 2020?

Kataklizm

W tym czasie największym zaskoczeniem dla mnie było…

Ludzka ignorancja

Gdybym mógł przenieść się w czasie i zmienić jedną rzecz, to…

Chyba nic bym nie zmienił.

Kryzys oznacza dla mnie...

Brak możliwości stabilizacji, o którą zabiegam od dłuższego czasu

Największe wsparcie w czasie lockdownu otrzymałem od...

Rodziny i 1-2 sprawdzonych przyjaciół

Jedyne co pewne w gastronomii to...

Schabowy i mizeria

W dostawie czy w lokalu?

W dostawie i w lokalu. W zależności od oczekiwań gości

Trend kulinarny, który ostatnio mnie zachwycił to…

Dominacja roślin nad produktami pochodzącymi od zwierząt. Rośliny przestają być dodatkiem.

Nieważne co się wydarzy, zawsze będę…

Kucharzem.... inaczej nie potrafię.

 

Adam Chrząstowski pracował w Szwajcarii, Szanghaju (tu przez kilka lat z powodzeniem prowadził dwie restauracje) - oraz w Warszawie i Krakowie. Jest utytułowanym szefem kuchni i prezydentem Akademii Bocuse d’Or Polska. Od lipca jest także dyrektorem kulinarnym w Hotelu Arłamów. Chrząstowski jest także cenionym publicystą kulinarnym oraz szkoleniowcem.