Jak zmienił się świat gastronomiczny po marcu 2020? Dziś w naszej nowej odsłonie kwestionariusza Rafał Zaręba - szef kuchni Akademii Inspiracji Makro z ponad 20-letnim doświadczeniem w gastronomii.
Jak jednym słowem/zdaniem określasz okres od marca 2020?
Okres refleksji i weryfikacji dla każdego, bez wyjątku
W tym czasie największym zaskoczeniem dla mnie było…
Jak cała współczesna cywilizacja może się zatrzymać z powodu wirusa, jak czyste może być niebo, jak słyszałem, że komuś brakuje pędu miasta – mi nie brakowało
Gdybym mógł przenieść się w czasie i zmienić jedną rzecz, to…
Zacząłbym wcześniej uczyć się języków obcych. Komunikacja wśród ludzi jest najważniejsza
Kryzys oznacza dla mnie...
...że najbliższy czas będziemy zmagali się z pewną sytuacją i to pod presją, ale jednocześnie że po kryzysie będziemy bogatsi o nowe doświadczenia i na bazie tego załamania/zwrotu będziemy mogli zbudować coś silniejszego/mocniejszego
Największe wsparcie w czasie lockdownu otrzymałem od...
…każdego w mojej przestrzeni. Doświadczałem dużo dobroci, uprzejmości, zrozumienia i dobrej energii od każdego człowieka. Społeczeństwo potrafi się zjednoczyć w ciężkich chwilach, jestem dumny będąc jego częścią
Jedyne co pewne w gastronomii to...
…to, że nic nie jest do końca pewne
W dostawie czy w lokalu?
Jak jest możliwość to w lokalu
Trend kulinarny, który ostatnio mnie zachwycił to…
Food sharing rozumiany dwojako. Po pierwsze restauracyjnie poprzez przystawki zamawiane dla całego stołu i wspólne ich konsumowanie, oraz dzielenie się jedzeniem na zewnątrz jako niemarnowanie swojej nadprodukcji
Nieważne co się wydarzy, zawsze będę…
Myślał i postępował odpowiedzialnie – to się już nie zmieni
Rafał Zaręba jest szefem kuchni Akademii Inspiracji Makro z ponad 20-letnim doświadczeniem w gastronomii. W Akademii odpowiada za ofertę szkoleń gastronomicznych, pracę zespołu kucharzy oraz dzieli się swoim doświadczeniem z uczestnikami warsztatów, które prowadzi.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.