Partnerzy portalu
Gastronomia zmian - kwestionariusz horecatrends.pl: Rafał Zaręba Rafał Zaręba - szef kuchni Akademii Inspiracji Makro

Gastronomia zmian - kwestionariusz horecatrends.pl: Rafał Zaręba

Autor: horecatrends.pl Data: 25 września 2020 08:43

Jak zmienił się świat gastronomiczny po marcu 2020? Dziś w naszej nowej odsłonie kwestionariusza Rafał Zaręba - szef kuchni Akademii Inspiracji Makro z ponad 20-letnim doświadczeniem w gastronomii.

Jak jednym słowem/zdaniem określasz okres od marca 2020?

Okres refleksji i weryfikacji dla każdego, bez wyjątku

W tym czasie największym zaskoczeniem dla mnie było…

Jak cała współczesna cywilizacja może się zatrzymać z powodu wirusa, jak czyste może być niebo, jak słyszałem, że komuś brakuje pędu miasta – mi nie brakowało

Gdybym mógł przenieść się w czasie i zmienić jedną rzecz, to…

Zacząłbym wcześniej uczyć się języków obcych. Komunikacja wśród ludzi jest najważniejsza

Kryzys oznacza dla mnie...

...że najbliższy czas będziemy zmagali się z pewną sytuacją i to pod presją, ale jednocześnie że po kryzysie będziemy bogatsi o nowe doświadczenia i na bazie tego załamania/zwrotu będziemy mogli zbudować coś silniejszego/mocniejszego

Największe wsparcie w czasie lockdownu otrzymałem od...

…każdego w mojej przestrzeni. Doświadczałem dużo dobroci, uprzejmości, zrozumienia i dobrej energii od każdego człowieka. Społeczeństwo potrafi się zjednoczyć w ciężkich chwilach, jestem dumny będąc jego częścią

Jedyne co pewne w gastronomii to...

…to, że nic nie jest do końca pewne

W dostawie czy w lokalu?

Jak jest możliwość to w lokalu

Trend kulinarny, który ostatnio mnie zachwycił to…

Food sharing rozumiany dwojako. Po pierwsze restauracyjnie poprzez przystawki zamawiane dla całego stołu i wspólne ich konsumowanie, oraz dzielenie się jedzeniem na zewnątrz jako niemarnowanie swojej nadprodukcji

Nieważne co się wydarzy, zawsze będę…

Myślał i postępował odpowiedzialnie – to się już nie zmieni

Rafał Zaręba jest szefem kuchni Akademii Inspiracji Makro z ponad 20-letnim doświadczeniem w gastronomii. W Akademii odpowiada za ofertę szkoleń gastronomicznych, pracę zespołu kucharzy oraz dzieli się swoim doświadczeniem z uczestnikami warsztatów, które prowadzi.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz