28 marca 2023 w siedzibie Primulator Polska w Łodzi odbył się konkurs Gelato Festival World Masters. Teraz trzy najlepsze smaki lodów zmierzą się w polskich finałach Gelato Festival World Masters w 2025 roku.
Spośród 15 uczestników Gelato Festival World Masters 2023 wyłoniono najlepszą trójkę, która będzie brała udział w finale Polski w 2025 roku:
1. Tomasz Szypuła Szypuła - Lody Mistrzowskie - naturalnie dobre Baborów
Smak konkursowy: Hyćka - Kwiaty i owoce czarnego bzu
2. Adam Marszałek Cocoart's cukiernia Łódź
Smak konkursowy: Wędzona czekolada
3. Wiola Gbiorczyk Lodziarnia Mleczna Radom
Smak konkursowy: Biscotto alla mandorla
Sędziami w tej edycji byli:
Pani Monika Soszyńska-Masny - Redaktor Naczelna Przegląd Piekarski i Cukierniczy
Pani Aleksandra Sowa - Mistrzyni Cukiernictwa z Cukiernia Sowa
Pan Paweł Małecki – Mistrz Cukiernictwa z Cukiernia Sowa
Pan Janusz Profus - Maestro Czekolady E. Wedel
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.