Gordon Ramsay jest znany z mistrzowskiego wykonania polędwicy wołowej w cieście francuskim. W wersji dla wegan Ramsay zastępuje mięso burakiem. Ma też inne propozycje na wegańską świąteczną ucztę.
W mięsnej wersji Wellingtona obsmażoną polędwicę wołową otacza grzybowa masa i szynka parmeńska w plasterkach, a całość zostaje szczelnie zamknięta w cieście francuskim i upieczona.
W wegańskiej wersji Wellingtona szynkę parmeńską Gordon Ramsay zastępuje cienkimi naleśnikami na ‘’mleku’’ migdałowym. Polędwicę wołową szef Ramsay zastąpił burakami - wymieniając składniki dania radzi, by kupując buraki, wybierać te o cylindrycznym kształcie, zbliżonym do polędwicy.
Zwykłe ciasto francuskie należy zastąpić wegańskim ciastem francuskim. Zamiast jajka w posmarowania ciasta przed włożeniem do piekarnika, Ramsay używa wody po gotowaniu z ciecierzycy (aquafaby).
Przepis na ''Vegan Beet Wellington'' oraz wiele innych dań wegańskich i wegetariańskich można znaleźć na stronie gordonramsayrestaurants.com/recipes. W sekcji dla wegan znajdują się też przepisy m.in. na burgera ze słodkich ziemniaków, ciecierzycy i buraków; vegan sticky toffee pudding; burger quinoa falafel.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.