×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Grillujemy na tackach czy bez? Bosacka radzi, która opcja jest zdrowsza
Katarzyna Bosacka na swoich mediach społecznościowych udziela praktycznych porad m.in. jak zdrowo grillować. Fot. Katarzyna Bosacka "Wiem co jem"/Facebook

Grillujemy na tackach czy bez? Bosacka radzi, która opcja jest zdrowsza

Autor: PTWP - horecatrends.pl Opublikowano: 31 lipca 2023 09:00

Katarzyna Bosacka, dziennikarka kulinarna i edukatorka wskazała na prawidłowy sposób grillowania. Jak najkorzystniej dla zdrowia grillować mięso? Na tacce czy bez?

Katarzyna Bosacka przywołała opinię prof. Artura Badydy z Politechniki Warszawskiej, który zwraca uwagę, że tacka zabezpiecza mięso przed spaleniem - a to z kolei zabezpiecza przed dostaniem się do naszego organizmu substancji rakotwórczych.

Ważne jest jednak, by nie grillować na tackach aluminiowych! - podkreśla autorka profilu ''Wiem co jem''. Wyjaśnia, że aluminium może odkładać się w naszym mózgu, wątrobie czy sercu.

Metalowe tacki do grillowania

Katarzyna Bosacka radzi, by do grillowania używać tacek wielorazowych metalowych. Można je kupić w sklepach internetowych oraz w sezonie letnim w dyskontach. 

Edukatorka przywołuje też kolejną radę prof. Badydy - zdrowszą opcją będzie grillowanie mięsa w marynacie. 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz