W weekend 18-19 grudnia Hala Gwardii, kucharze, serialowa „Brzydula” Julia Kamińska, dyrektorka koordynatorka ds. przedsiębiorczości i dialogu społecznego z urzędu m. st. Warszawy Karolina Zdrodowska oraz bokser, były mistrz świata organizacji WBC i IBF Krzysztof „Diablo” Włodarczyk wspomogą dzieci z warszawskiej Pragi sprzedając świąteczne zupy.
Hala Gwardii w weekend 18-19 grudnia zaprasza na wielkie gotowanie. Bohaterem kulinarnego zamieszania będzie Jarek Walczyk - mistrz kulinarny, doświadczony szef kuchni i restaurator, Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, który wraz z Bistro u Geyera przygotują aż 400 litrów zupy: wigilijnego postnego barszczu oraz rozgrzewającą zupę grzybową. Będzie je można zjeść na miejscu oraz kupić na wynos w specjalnie przygotowanych słoikach (900 ml), by później po podgrzaniu postawić na świątecznym stole.
Udział w charytatywnym gotowaniu wezmą: Julia Kamińska, główna bohaterka serialu „Brzydula”, Karolina Zdrodowska, dyrektorka koordynatorka ds. przedsiębiorczości i dialogu społecznego z urzędu m. st. Warszawy, a także Krzysztof „Diablo” Włodarczyk, były mistrz świata organizacji WBC i IBF. Dodatkowo sprzedaż wspierać będzie młodzież z warszawskich liceów.
Wielkie Gotowanie Świątecznej Zupy odbędzie się:
· 18 grudnia (sobota): 11:00-18:00
· 19 grudnia (niedziela): 11:00 - do wyczerpania zapasów
Wydarzenie objął swoim Honorowym Patronatem Prezydent m. st. Warszawy Rafał Trzaskowski. Inicjatorem eventu jest CBR Events, zarządca Hali Gwardii. Natomiast partnerzy to: Zakłady Tłuszczowe Kruszwica, Bistro u Geyera, Zero Waste Mall, Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Oerlemans i Drosed.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.