Partnerzy portalu
Hala Koszyki ma 2 lata. "Nie ograniczamy się do oferty gastronomicznej" (wideo) Paweł Konarski, dyrektor operacyjny Hali Koszyki, fot. PTWP

Hala Koszyki ma 2 lata. "Nie ograniczamy się do oferty gastronomicznej" (wideo)

Autor: Horecatrends.pl/portalspozywczy.pl Data: 21 sierpnia 2018 12:56

– Hala koszyki jest miejscem multifunkcyjnym i nie ograniczamy się wyłącznie do oferty gastronomicznej. Są delikatesy, sklepy. Jest działalność artystyczna – mówi Paweł Konarski, dyrektor operacyjny Hali.

Paweł Konarski potwierdził udział w Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2018. Zarejestruj się na wydarzenie!

Hala Koszyki działa od dwóch lat. Jak mówi Paweł Konarski, był to czas wyzwań i eksperymentów, które przyniosły pozytywny wymiar.

– To jest czas wyzwań i wielkiego eksperymentu, dlatego że hala kulinarna wcześniej nie zbierała żadnych biznesowych doświadczeń. Zastanawialiśmy się, czy hasło „Warszawski tygiel” będzie się gościom podobać? Czy wiele konceptów gastronomicznych może funkcjonować pod jednym dachem? Okazało się, że tak – tłumaczy dyrektor operacyjny Hali Koszyki. 

– Ruch przerósł nasze oczekiwania. Bijemy wszelkie rekordy. W ciągu pierwszego roku działalności Halę Koszyki odwiedziło 3 mln osób. To jest dokładnie wyliczone poprzez system zliczający. Średnio 8 tysięcy osób dziennie odwiedza Halę Koszyki. Są to wyniki rekordowe – dodaje.

Dyrektor operacyjny Hali Koszyki pozytywnie ocenia formułę Bazaru Koszyki, który powstał latem tego roku.

– Bazar Koszyki w formule sprzedaży świeżych warzyw i owoców nie bardzo sprawdzał się. Nie tego ludzie oczekiwali. Jednak do Hali Koszyki przychodzi i przyjeżdża się zjeść. Siłą i potęgą Hali Koszyki są wspaniali najemcy, restauratorzy, ludzie, którzy świetnie znają się na tym i są profesjonalistami, ale również różnorodność kuchni. I to się sprawdza. Bazar Koszyki w dzisiejszej formule street foodu jest to kawałek biznesowej i gastronomicznej prawdy. Burta w burtę są ustawieni restauratorzy i małe koncepty street foodowe. Można próbować, testować, bawić się jedzeniem, wspaniałym towarzystwem i dobrym winem – stwierdza Paweł Konarski.

Hala Koszyki w swojej działalności nie chce ograniczać się wyłącznie do działalności kulinarnej. 

– Hala Koszyki jest miejscem multifunkcyjnym i nie ograniczamy się wyłącznie do oferty gastronomicznej. Są delikatesy, sklepy. Jest działalność artystyczna, scena, na której odbywają się regularne koncerty – podsumowuje dyrektor operacyjny Hali Koszyki.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz